088 - 120 34 00

Pre-Weekend Recap – week 32

Het is alweer de laatste dag van de week en we willen jullie natuurlijk niet naar huis sturen zonder recap van de nieuwsitems van afgelopen week. Hoewel we deze week geen getuigen zijn geweest van nieuwsitems die de online marketing wereld hebben doen opschudden, hebben we toch wat opmerkelijk nieuws op een rijtje gezet.

Google Patent Granted on Polite Web Crawling
In 2003 is er door Google een patent aangevraagd met betrekking tot de manier van crawlen. Nu zeven jaar later heeft het patent eindelijk zijn goedkeuring gekregen. In het document wordt ingegaan op de manier waarop Google haar bots opdeeld en verschillende soorten inhoud laat crawlen. Voorbeelden hiervan zijn bots die op zoek gaan naar plaatjes op een website, nieuwsitems, nieuwe URL’s, etc. Deze manier van crawlen zou ervoor moeten zorgen dat servers minder belast worden door de activiteiten van de bot. Echter zijn we inmiddels zeven jaar verder en is het nog maar de vraag of deze vorm van fragmentatie nog steeds wordt toegepast tijdens het crawlen.

New SEOmoz Web App in Beta for PRO Members
De meeste online marketeers kennen de slimme tools van SEOmoz wel. Het zijn de soort tools die niet meer weg te denken zijn tijdens hun dagelijkse taken. Waar voorheen nog voor elk rapport een aparte tool gebruikt moest worden, is er nu een platform (Web App) ontwikkeld welke alles samenbrengt en automatisch wekelijkse rapporten genereerd. Een ware uitkomst in het leven van een online marketeer, die hierdoor meer focus kan gaan leggen op de echte pijnpunten van zijn klanten.

Hieronder staan nog enkele nieuwsitems die het lezen waard zijn. Geniet van het weekend en we zien jullie volgende week weer!!

Adwords (SEA)
Google To Drop Old Keyword Tool By End Of Month

SEO
Yahoo on How Internet Activity Can Predict Event Outcomes
Simple Testing Strategy for Microformats Implementation
Can One Solid Link Boost Your Search Rankings?

Social Media
Twitter launches Official Tweet Button
Facebook Fan Page Changes…

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners