088 - 120 34 00

Pre-Weekend Recap – Online marketing overzicht voor week 31

Deze week hebben er een paar interessante ontwikkelingen plaatsgevonden. Google Wave wordt stopgezet en de mogelijkheid voor adverteren op een beschermde merknaam is verbreed. Daarnaast zijn er natuurlijk ook weer een aantal interessante artikelen geschreven over onder andere SEO en Social Media.

Merknamen niet langer volledig bescherm in Google AdWords
Binnenkort, namelijk vanaf 14 september, is adverteren op een beschermde merknaam mogelijk binnen Google AdWords. Dit nieuws werd meteen overgenomen op verschillende blogs zoals StateofSearch.com, waarbij meerdere visies op deze veranderingen werden gedeeld. Hoewel het (nog) niet toegestaan is om de merknaam daadwerkelijk in de advertentietekst te gebruiken, mag er wel geadverteerd worden op de namen. Lees meer hierover in het artikel.

Google trekt de stekker uit Google Wave
Één van de nieuwe diensten van Google in 2009 was Google Wave. Nu, ruim een een later, geeft Google aan per eind dit jaar te stoppen met de dienst. De hype rond Google Wave was enorm, maar deze storm ging al snel liggen na de opening tot het grote publiek. Voornamelijk de complexiteit van de functionaliteiten deed Wave de das om. Dit nieuws is op het hele internet flink besproken, betreurd, maar vooral bespot.

SEO
Dominate Your Brand Search Engine Result Page
Using Twitter For Increased Indexation

Local Search Optimization
Reageren op reviews in Google Maps

Social Media
Social Media doelen voor bedrijven in Nederland
Facebook Questions: How to Benefit as a Company

Conversie optimalisatie
Lessons Learned from 21 Case Studies in Conversion Rate Optimization

Weet jij nog interessante artikelen of interessant nieuws van deze week? Laat het dan weten in een reactie!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners