088 - 120 34 00

Post weekend recap – week 48

Na een heerlijke familieavondje waarbij sinterklaas en zwarte piet zich op pakjesavond weer van hun beste kant lieten zien, hebben zij het land weer verlaten. Maar niet gevreesd, want de kerstman maakt alweer zijn opwachting! Het is niet alleen scoren voor kinderen tijdens de maand december, ook webshops slaan hun slag in deze maand. Het verschil tussen beiden, is de rol van aanbieder en ontvanger. En wie draaien er voor de kosten op….

Bol.com verkoopt 3,5 cadeaus per seconde
Traditiegetrouw zorgt de maandag voor sinterklaas voor de grootste piek in het aantal verkopen. Zo ook dit jaar. Op 29 november vlogen er op piekmomenten 3,5 cadeaus per seconde over de online toonbank.

Google

Google kwam deze week zowel negatief als positief in het nieuws.
Europa onderzoekt misbruik machtspositie Google
Het onderzoek naar concurrentievervalsing is ingesteld na klachten dat Google betaalde zoekresultaten voorrang zou geven op organische, onbetaalde zoekresultaten. Hiermee zou Google zijn monopolie op de zoekmachinemarkt misbruiken.

Google lanceert Google Transit in Nederland
Google heeft afgelopen woensdag Google Transit gelanceerd in Nederland. Tijdens de persconferentie op het Centraal Station in Amsterdam is deze (voor Nederland) nieuwe dienst toegevoegd aan Google Maps. Met de toevoeging van Transit kun je nu je complete reis via Google Maps plannen, inclusief routes voor het openbaar vervoer.

Social media

Gaat Facebook met Skype in zee voor Video-chats?
Al een aantal maanden geleden werd gesuggereerd dat Facebook in alle stilte werkt aan een samenwerking met Skype. Het bericht leek bijzonder omdat Mark Zuckerberg niet bekend staat als het gaat om echte samenwerkingen.

LinkedIn introduceert share button
LinkedIn heeft afgelopen donderdag aangekondigd dat ze nu ook voor algemeen gebruik een zogenaamde “share”button heeft. Deze share button kan worden geplaats op je site of bij je blogpostings.

Endemol USA sluit exclusieve deal met Foursquare
Endemol in de Verenigde Staten gaat de mobiele incheckdienst Foursquare integreren in een nog te ontwikkelen televisieshow. De twee spelers hebben hiervoor een exclusieve overeenkomst getekend.

SEO

The Evolution of Google Ratings (Experts Delegating Authority)?
Google + Bing Confirm that Twitter/Facebook Influence SEO

Tot volgende week!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners