088 - 120 34 00

Post weekend recap week 46

Ook deze week vonden een aantal interessante ontwikkelingen plaats. Hieronder volgt een overzicht waarin het belangrijkste nieuws met je gedeeld wordt.

Google bevoordeelt eigen sites
Google bevoordeelt zijn eigen diensten door ze een voordelige indexering toe te kennen. Dat blijkt uit een studie van Benjamin Edelman, een wetenschapper verbonden aan de universiteit van Harvard.

Aantal beschikbare applicaties voor Google Apps-gebruikers vertienvoudigd
Vanaf vandaag kunnen Google Apps-klanten gebruik maken van nog meer Google-applicaties. Naast deze vergroting van het aantal beschikbare applicaties, zijn de namen van de verschillende versies van Google Apps vereenvoudigd.

Google zoekt 2.000 nieuwe werknemers
Google maakt haar ambities duidelijk. Het bedrijf heeft afgelopen week meer dan 2.000 nieuwe vacatures geplaatst. Tevens maakte het bedrijf intern bekend dat alle medewerkers een salarisverhoging van 10% vanaf 2011 krijgen.

Google lanceert persoonlijke zoekmachine voor mode
Boutiques.com is de nieuwe zoekmachine van Google waar modeliefhebbers persoonlijk advies krijgen, op basis van algoritmes. Het zoeken gebeurt onder meer op basis van visuele kenmerken.

Social media

Twitter begint Analytics-dienst, nieuwe inkomstenbron
Twitter boort een nieuwe bron van inkomsten aan met de lancering van Twitter Analytics. Bedrijven kunnen tegen betaling nauwkeuriger zicht krijgen op hoe tweets over hun producten en diensten worden ervaren.

Twitter vond overnamebod van 2,5 millard dollar ‘beledigend’
Google heeft eerder dit jaar een bod van 2,5 miljard dollar uitgebracht op Twitter. Zo meldt Business Insider op basis van een bij de onderhandelingen betrokken executive. Het voorstel werd door Twitter afgewezen en zelfs ‘beledigend‘ genoemd.


Facebook Messaging
Facebook heeft een nieuwe functie gelanceerd: Facebook Messaging. We mogen het van Facebook zeker geen email noemen, maar moeten het zien als een nieuw
messaging system. Er komt echter wel een @facebook email client om de nieuwe functie te ondersteunen.

MySpace en Facebook lanceren samen Mashup with Facebook
MySpace en Facebook hebben tijdens een gezamenlijke persmeeting “Mashup with Facebook” aangekondigd. Een dienst waarbij MySpace gebruikers de mogelijkheid krijgen om informatie vanuit een persoonlijk profiel op Facebook toe te voegen aan een eigen entertainment stream op MySpace.

Aandelen Facebook al meer waard dan eBay
Het bedrijf Facebook is meer waard van eBay. Daarmee is het de nummer drie onder de duurste internetbedrijven in Amerika.


LinkedIn lanceert BrandYou
LinkedIn heeft 16 november BrandYou gelanceerd: BrandYou is voor iedereen die in meer of mindere mate bezig is met carrièreplanning.

SEO

Comparing SEO & Social Media as Marketing Channels
301 Redirect or Rel=Canonical – Which One Should You Use?

Tot volgende week

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners