088 - 120 34 00

Post weekend recap week 45

De verlanglijstjes met de Nintendo Wii, PS3 en de Ipad worden weer tevoorschijn getoverd, want Sinterklaas is weer in het land! Een zeer belangrijke gebeurtenis in de kinderwereld, maar… Waren er ook belangrijke gebeurtenissen in de online marketing wereld? Natuurlijk!! Onetomarket verzorgt ook deze week weer een recap van de afgelopen week met de belangrijkste nieuwtjes.

EU wil ‘controversiële’ online reclame beperken
Een Commissie van het Europees Parlement wil de consument beter beschermen tegen opdringerige reclametechnieken. De Commissie Internet Markt en Consumentenbescherming, doelt hiermee op adverteerders die zich op fora voordoen als een consument en het misbruik van persoonlijke data om individuele consumenten aan te spreken op hun interesses, behavioral advertising.

Strijd tegen cybercrime te laag op de agenda’
Overheden en het bedrijfsleven bereiden zich te weinig voor op eventuele grootschalige digitale aanvallen van hun kritische infrastructuur blijkt uit een proef onder 30 Europese landen, georganiseerd door European Network Security Agency (Enisa). In Amerika is er wel een speciaal legeronderdeel dat zich puur bezighoudt met digitale aanvallen en het afslaan daarvan.  Hopelijk volgt Europa snel.

Social media

KLM laat zien welke geweldige mogelijkheden Social Media bieden, The sky is the limit!

Nederland telt 313.852 actieve twitteraars

Twirus publiceert op regelmatige basis de lijst van meest actieve Nederlandstalige twitteraars op volgerde van aantal volgers.De laatste keer was in juli en sindsdien zijn de plaatsen 1 tm 3 hetzelfde gebleven.

  1. Arjan El Fassed
  2. Armin van Buuren
  3. Tiesto

Facebook lanceert maandag haar eigen eMail-dienst

Maandag lanceert Facebook haar eigen eMail client. Aftellen dus naar [jouwnaam]@facebook.com. Het is na Search en Online Advertising de derde grote dienst die Facebook recht tegenover Google plaatst.

Tot slot:

Wanneer Facebook nog lang populair en online blijft, behoort dit over zo’n 70 jaar wel tot de mogelijkheden!

Tot volgende week!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners