088 - 120 34 00

Post weekend recap – week 43

Goede morgen,

Na een uur langer te hebben genoten van het weekend is het weer tijd voor de “post weekend recap”! In de laatste week van oktober zijn er ook weer een aantal interessante artikelen verschenen waar Onetomarket je graag op wil attenderen.

Nederland hoogste online bezoekersfrequentie in Europa

In de maand september was de gemiddelde internetgebruiker in Nederland gemiddeld 31,9 uur online. Dit blijkt uit gegevens van de comScore Media Metrix. De online bezoekfrequentie was met 78.2 per bezoeker in september de hoogste in Europa. Gebruikers besteden het grootste deel van hun tijd op portals (7,2 uur), gevolgd door instant messaging (6,9uur), sociale netwerksites (3,5 uur) en e-mail (3,1 uur).

Jongeren uit Nederland kopen weinig muziek online.

Nederland mag dan het hoogste online bezoekersfrequentie hebben in Europa, maar de online muziekaankopen onder jongeren is erg laag. Uit onderzoek van Habbo Hotel onder 33 landen blijkt dat Nederlandse jongeren onderaan staan (4%).

Bing

Microsofts omzet uit zoekmachinereclame groeide in het derde kwartaal met 13 procent tot 473 miljoen euro. Het verlies uit deze activiteiten neemt alleen maar toe vanwege de steeds grotere investeringen in Google-concurrent Bing.

Social Media

De NOS biedt vanaf donderdag audionieuwsbulletins via Twitter aan. Deze zijn speciaal gemaakt en zijn via het Twitteraccount @NOSHeadlines te luisteren. De ‘audio-updates’ worden op werkdagen van ’s morgens tot ’s avonds zeven uur en in het weekeinde van 08.00 uur tot en met 15.00 uur ieder heel uur via Twitter verstuurd.

De mythe van social media
Er wordt veelal gesuggereerd dat social media de gebruiker minder sociaal maakt. Uit onderzoek van de bureaus ExactTarget en CoTweet blijkt dit een mythe te zijn!

De NASA en Foursquare…
Een samenwerking tussen de NASA en Foursquare heeft ertoe geleid dat de eerste check-in vanuit de ruimte een feit is. Lees meer!

SEO

enkele interessante artikelen:

5 Datasets You Can Buy and Use for SEO (and a few for free!)
Complete Guide to Rel Canonical – How To and Why (Not)

Tot volgende week!!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners