088 - 120 34 00

Post weekend recap week 4

Novak Djokovic is winnaar van de Australian Open, boer Richard wringt zichzelf in een lastige positie en LinkedIn introduceert een nieuwe dienst. Kortom, het weekend is voorbij en dus tijd voor een nieuwe recap.

5 Belangrijke sociale trends in 2011
Trend 1: The rise of urban nomads
Urban nomads zijn mensen die niet meer per definitie van 9 tot 5 op een kantoor werken, maar  anyplace, anytime, anywhere hun laptop openklappen om te gaan werken. Ook Het Nieuwe Werken is een vorm van flexibel werken, waarbij netwerken binnen je eigen organisatie, het delen van informatie en samenwerken de basisgedachte zijn.

Trend 2: The rise of social web
Een community opstarten om strategisch klantcontact op te bouwen. Deze ontwikkeling zal voor veel bedrijven steeds belangrijker worden. Consumenten worden mondiger en zijn steeds moeilijker te typeren in een enkele doelgroep. Interactie, de dialoog aangaan en klantenkennis opbouwen is essentieel voor organisaties.

Trend 3: Cool-relax, help me to distress
Het uitgesteld kijken naar televisieprogramma’s en het kijken van televisiecontent op internet (YouTube, Uitzendinggemist en RTLXL), zijn ontwikkelingen die het televisielandschap definitief doen veranderen.

Trend 4: Eco cool
Milieubewustzijn en de zorg voor een gezonde planeet zijn actuele thema’s die in vrijwel ieder  bedrijf een rol spelen, maar vaak nog op de achtergrond. Daar komt verandering in, want eco is cool.

Trend 5: Manipulating media society
Het manipuleren van beelden komt steeds vaker voor. Ook in 2011 zullen we beelden langs zien komen die verschillende emoties oproepen.

Social media

Twitters advertentie opbrengsten kunnen verdievoudigen
Volgens eMarketer zal Twitter dit jaar zijn advertentie inkomsten minimaal zien verdrievoudigen tot $150 miljoen dollar. Steeds meer bedrijven zullen het medium gaan gebruiken om hun marketing berichten te verspreiden.

Facebook snelst groeiende fanpages
1. Texas Holdem Poker
2. BlackEyed Peas
3. Call Of Duty: Black Ops
Nieuwsgierig naar de top 10? Klik op de link.

InMaps op LinkedIn
Linkedin heeft een nieuwe dienst, genaamd InMaps, gelanceerd. Met deze functie kan men het zakelijke netwerk op LinkedIn visualiseren. Via InMaps is het mogelijk te zien hoe jouw connecties zich tot elkaar verhouden. Door verschillende labels en kleuren is te zien hoe verschillende contacten met elkaar verbonden zijn.

Dit was het weer voor deze week. Lees volgende week de nieuwe recap en blijf op de hoogte.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners