088 - 120 34 00

Post weekend recap – week 39

De eerste maandag van de nieuwe maand is weer een feit. Als je nog niet wakker was geworden van een sterke bak koffie, dan heeft de sirene om 12:00 daar wel voor gezorgd.
Onetomarket verzorgt ook in de maand oktober een wekelijks “post weekend recap” waarin de belangrijkste nieuwtjes en gebeurtenissen met je worden gedeeld. Vandaag blikken we terug op week 39.

Google liet ook deze week weer van zich spreken en lanceerde WebP. WebP moet nog verder ontwikkeld worden, maar moet een betere compressie leveren dan een JPEG-bestandformaat, waarbij de beeldkwaliteit gelijk blijft. Hiermee hoopt Google het web sneller te maken. Tevens staat Google bovenaan op de overnamelijst van grote techspelers van dit jaar met maar liefst 23 overnames. Dat blijkt uit een overzicht van overnames door de grote techspelers van de ISP CB Insights. Opvallend is dat Microsoft nog helemaal geen overnames heeft gedaan. Wellicht dat één van de grote techspelers Hyves nog gaat overnemen, Hyves staat namelijk te koop

SEA

Bing XRank is dead

SEO

How to Turn Google Analytics Into Your Own Rank Tracker Using Custom Variables

Social media

Nederlander na Italiaan meest actief met sociale media
Ongeveer 79 procent van de Nederlanders is maandelijks bezig met sociale media, dit maakt Nederlanders binnen Europa de op een na best bereikbare doelgroep.

Skype gaat samenwerken met Facebook

Wanneer Skype verbinding maakt met Facebook, is de gebruiker in staat om sms’jes te versturen en te chatten en bellen met zijn Facebook-vrienden vanuit Skype.

Facebook na Youtube de grootste in online video

Tot volgende week!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners