088 - 120 34 00

Post weekend recap week 3

De familie Saunders is dit weekend volop in het nieuws gekomen en hebben beiden een talentenjacht op hun naam geschreven. Hadden zij dit resultaat ook geboekt, zonder de inzet van social media? Dit en meer online marketing nieuws lees je in onderstaand blogartikel.

Google

Larry Page volgt Eric Schmidt op als CEO van Google
20 Januari heeft Google aangekondigd dat Eric Schmidt stopt als CEO en dat Larry Page hem in april gaat opvolgen.

Social media

Sociale media breder inzetten resulteert in sterkere groei
Er zijn drie elementen die doorslaggevend zijn volgens dit onderzoek: co-creatie inzetten, al je offline en online touchpoints omtoveren in een consistente en sterke brand experience en actief participeren in conversaties. Bedrijven die deze drie elementen opnemen in hun strategie en marketing denken, doen het een pak beter dan bedrijven die hier niet mee bezig zijn. Opvallende conclusie: er waren geen duidelijke verschillen te zien tussen sectoren. De aanpak hangt meer af van de cultuur van een organisatie dan van de sector waarin men actief is.

Sociale Media wist al dat Ben Saunders de Voice zou winnen
Ben Saunders is zowel met zang als social media connecties de overtuigende winnaar van The Voice of Holland. Social media speelde tijdens de uitzendingen van The Voice of Holland een belangrijke rol. De kijkers werden tijdens de talentenjacht opgeroepen om te Hyven, Twitteren en Facebooken met de deelnemers. Zie link voor de exacte statistieken.


Facebook haalt nog eens 1 miljard op bij beleggers
Facebook heeft via een persbericht laten weten dat ze wederom geld hebben opgehaald. Na de eerdere investering van 500 miljoen begin dit jaar door Goldman Sachs en Digital Sky Technologies, hebben ze nog eens 1 miljard dollar opgehaald. Dit hebben zij met behulp van Goldman Sachs weten te realiseren. Beleggers buiten Amerika hebben 1 miljard geïnvesteerd in het sociale netwerk. Mede door deze investeringen, is Facebook inmiddels 50 miljard dollar waard.

Social media marketing uitgaven in Amerika
Uit gegevens van 2010 blijkt dat Facebook wederom het populairst is, want meer dan de helft (53%) van de 1,7 miljard dollar is naar dit platform gegaan. De tweede plaats wordt ingenomen door Myspace met 17%.


Twitter naar de 200 miljoen accounts en 110 miljoen tweets per dag
Twitter heeft bijna de 200 miljoen geregistreerde accounts bereikt die met z’n allen 110 miljoen tweets per dag versturen.


FourSquare en Heineken bundelen krachten
Heineken gaat het gedrag van Nederlandse consumenten op Foursquare belonen. Door met de Foursquare app op de mobiele telefoon in te checken bij één van de vele kroegen, cafés en clubs waar Heineken op de tap staat worden automatisch Heineken e-tjes verdiend. Deze e-tjes zijn te besteden aan bijzondere e-aanbiedingen als tickets voor uitverkochte concerten en VIP-kaarten voor feesten.

Je bent nu weer helemaal up-to-date,

Tot volgende week!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners