088 - 120 34 00

Post weekend recap-week 2

Het is weer tijd om je op de hoogte te stellen van de online marketing gebeurtenissen van afgelopen week. In deze post komen de social media en SEO nieuwtjes en ontwikkelingen van afgelopen week aan bod.

Social media

Social media is over de hele wereld immens populair en er verschijnen dan ook steeds vaker berichten over op het internet. Zo ook in Nederland.

91 procent Nederlandse jongeren actief op sociale media
Nederland behoort tot de top van de Europese Unie als het gaat om de activiteit van jongeren op social media. Alleen Poolse jongeren (94%) zijn vaker te vinden op social media.

Wereldtickets start provocerende social media campagne
Wereldtickets is met #enkelereisterug een provocerende campgane gestart. Iedereen die iets of iemand publiekelijk een#enkelereisterug wenst op Twitter,Facebook of Hyves, maakt vervolgens kans op een reischeque ter waarde van 500 euro.


Facebook heeft een nieuw domein gekocht
The American Farm Bureau Federation was in het bezit van het domein www.fb.com en Facebook wilde dit graag hebben. Het bedrag dat betaald is voor dit domein is een zo’n 8,5 miljoen dollar.

Wie bezit Facebook
De medewerkers van Facebook bezitten voor het grootste gedeelte Facebook met maar liefst (30%). CEO van Facebook, Mark Zuckerberg bezit voor 24% het bedrijf. Mede-oprichters van het bedrijf, Dustin Moskovitz (6%) en Eduardo Saverin (5%) bezitten gezamenlijk 11%. Digital Sky Technologies, een Russische investeerder bezit~10%. De overige aandeelhouders bezitten een ieder minder dan 5% van het bedrijf.

Facebook is GROOT
Één op de 13 wereldwijd heeft Facebook. Voor Amerikanen geldt dit zelfs voor drie op de vier. Één op de 26 bezoekt Facebook dagelijks. Kortom Facebook is een obsessie voor veel mensen.

Social Media meets SEO

Nu iedereen weet dat Google en Bing, reacties op Twitter en Facebook mee laten wegen in de zoekresultaten, is het tijd om social media meer te gaan bekijken vanuit SEO perspectief. In dit artikel lees je hoe.

Tot slot
Dankzij Google Goggles hoef je nooit meer na te denken bij het oplossen van een Sudokupuzzel.

Tot volgende week

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners