088 - 120 34 00

Populairste online-aankopen zijn kleding en boeken

De top 5 van de populairste internetaankopen zijn kleding 55 boeken 54 vakanties en weekendjes weg 47 cds 44 en dvds 43

De top 5 van de populairste internetaankopen zijn kleding (55%), boeken (54%), vakanties en weekendjes weg (47%), cd’s (44%) en dvd’s (43%). Daarentegen wil online boodschappen bestellen bij de supermarkt maar niet doorbreken. Mannen kopen via het web vaker software voor de computer en audioapparatuur. Populaire aankopen onder vrouwen zijn concertkaarten en telefoons. Dit zijn conclusies uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 2.500 consumenten in de maanden april en mei van dit jaar.

Kleding en boeken zijn de producten die het meest via internet gekocht zijn. Respectievelijk 55% en 54% van de Nederlanders die online aankopen doen, geven aan deze artikelen wel eens gekocht te hebben. Met name onder gezinnen met kinderen is het kopen van kleding op internet zeer populair (65%). Het online boodschappen bestellen bij een supermarkt lijkt daarentegen nog niet door te breken: slechts 7% heeft dit wel eens gedaan, zo blijkt uit het continue onderzoek Woonkennis van USP Marketing Consultancy onder ruim 2.500 consumenten.

Opvallend zijn de verschillen tussen de webaankopen van mannen en vrouwen. Zo heeft 66% van de vrouwen, die online aankopen doen, wel eens kleding via internet gekocht. Onder mannen is dit slechts 42%. Onder mannelijke online-shoppers is de DVD het populairst: 48%, onder vrouwen is dit lager: 41%. Ook de aanschaf van software is onder mannen (32%) populairder dan onder vrouwen (18%). Andere zaken die mannen vaker dan vrouwen via internet hebben aangeschaft zijn: audioapparatuur (mannen: 11%, vrouwen: 6%) en computers (mannen: 18%, vrouwen: 12%). Vrouwen hebben weer vaker boeken aangeschaft: (mannen: 47%, vrouwen: 58%). Ook boeken ze vaker online vakanties en weekendjes weg (mannen: 44%, vrouwen: 50%) en concertkaarten (mannen: 27%, vrouwen 35%). Onder consumenten met een hoog inkomen (meer dan

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners