088 - 120 34 00

Optimaal gebruik maken van web citaties voor Local Search

Je bedrijf staat op Google Maps maar je komt erachter dat er dubbele vermeldingen van je bedrijf aanwezig zijn in Google Maps. Toch ben je er zeker van dat je je eigen vermelding hebt geclaimed in het Google Bedrijvencentrum.

Een dubbele vermelding in Google Maps betekent ook dat de waarde van web citaties over jouw bedrijf verspreid zijn over meerdere bedrijfsvermeldingen en dus eigenlijk de waarde van je bedrijfsvermelding verdeelt. Je kunt dit probleem goed vergelijken met duplicate content op de eigen website waarvan de linkwaarde van de pagina’s wordt verdeeld onder de varianten.

Wat is nu een web citatie?

Een web citatie is simpelweg het noemen van een kenmerk op het internet. Specifiek voor Local Search gaat het dan om herkenningspunten voor Google met een geografisch oogmerk van de fysieke locatie. Denk dan aan: bedrijfsnaam, adresgegevens, email adressen, telefoonnummers e.d.

Het bundelen van de krachten

Het is dus van belang dat je zoveel mogelijk voorkomt dat Google meerdere signalen over jouw bedrijf krijgt die verschillen van elkaar. Het motto ‘samen sterk’ gaat hier letterlijk op. Zorg dus dat je nagaat waar jouw bedrijf genoemd wordt op het internet en gebruik dan onderstaande checklist om het juiste signaal richting Google te sturen.

Zorg dat je de volgende gegevens van je bedrijf gebruikt:

• consistente en correcte naamgeving van bedrijf
• consistent gebruik van adresgegevens vestigingen
• consistent gebruik van telefoonnummer
• controleer vermeldingen op kvk.nl en andere bedrijfsportals als ilocal, hotfrog en detelefoongids.

Controleer in Google Maps bij vermeldingen die niet gelijk zijn aan je vermelding die je in hebt gevoerd in het bedrijvencentrum het volgende onder het kopje ‘meer informatie ‘ – > ‘meer over deze plaats’ (dit zijn bekende web citaties bij Google. )
• Bezoek de websites en noteer de inconsistenties
• Registreer of benader de websites met het verzoek de adresgegevens te voorzien van een door jou verstrekte update.

In een volgend artikel wil ik jullie graag meer vertellen web citaties en enkele andere belangrijke factoren van Local Search.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners