088 - 120 34 00

Online shoppen steeds meer 24-uurs fenomeen

Steeds meer consumenten in de VS hebben breedband Daardoor is een verschuiving zichtbaar bij online shoppen

Steeds meer consumenten in de VS hebben breedband. Daardoor is een verschuiving zichtbaar bij online shoppen. Consumenten hoeven dit niet meer onder werktijd te doen. Volgens onderzoekers van CyberSource duurt het niet lang meer voordat de consument 24 uur per dag zal shoppen. ‘Tweederde van de Amerikaanse huishoudens heeft nu breedband’, vertelt Doug Schwegman van CyberSource. ‘Uit onze nieuwste gegevens blijk dat een meerderheid van de online shoppers dit nog altijd vanaf de werkplek doet.’

De meeste online aankopen warden tussen 3 en 9 december om 4 uur ’s middags gedaan. CyberSource meldt ook dat de online transacties het minste waren tussen 2.00 en 7.00 uur. Op maandag en dinsdag werd het meest geshopt, en op zaterdag en zondag het minst.

Maar daar zou nu dus verandering in komen. Het verschil tussen de meeste en minste transacties neemt af. ‘De cijfers zijn duidelijk. Online shoppen neemt niet alleen in volume toe, het wordt ook een 24-uurs fenomeen’, aldus Schwegman.

In dezelfde week in 2004 was het verschil tussen de het hoogste en laagste aantal transacties 300 procent. In 2006 is dit verschil gedaald naar ongeveer 160 procent. Volgens Schwegman zijn daar een aantal verklaringen voor. Ter eerste de brede beschikbaarheid van breedband, waardoor consumenten vanuit huis kunnen shoppen, en de tweede is de globalisatie van e-commerce. ‘Uit ons laatste onderzoek naar fraude bleek dat van veel grote ondernemers 17 procent of meer van hun volume van buiten de VS komt. Vorig jaar was dit nog 14 procent.’

De stijgende populariteit van het online kopen van digitale producten, zoals muziek, video en software zorgt er ook voor dat steeds meer consumenten van buiten de VS – en dus ook van andere tijdzones- shoppen op Amerikaanse sites, zegt CyberSource.

Bron: Twinkle Magazine

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners