088 - 120 34 00

Online shoppen in Duitsland nog altijd booming

Online shoppen is in Duitslang nog altijd booming Bitkom branchevereniging voor IT- telecommunicatie en nieuwe media voorspelt dat onze oosterburen dit jaar meer dan 40 miljard euro op internet uitgeven

Online shoppen is in Duitslang nog altijd booming. Bitkom, branchevereniging voor IT-, telecommunicatie en nieuwe media, voorspelt dat onze oosterburen dit jaar meer dan 40 miljard euro op internet uitgeven.

Dat is 25 procent meer dan vorig jaar. Ruim 31 miljoen Duitsers koopt inmiddels regelmatig online. Een kwart van de jaaromzet wordt door webwinkeliers in de periode voor kerst gegenereerd. Volgens Bitkom is er deze feestdagen vooral veel vraag naar digitale camera’s, lcd-televisies en laptops.

De Duitse detailhandelorganisatie (HDE) berekende dat de online handel tijdens deze periode 4,1 miljard euro zal omzetten. Dat is 500 miljoen meer dan vorig jaar. Volgens de organisatie zijn naast digitale camera’s en mp3-speler ook dvd’s, boeken, kleding en tickets populair.

Voor 2007 verwacht HDE een omzet van 18,3 miljard euro. Een stijging van 12 procent ten opzichte van 2006. Dit jaar wordt de omzet van internethandel op 16,3 miljard euro geschat. Tegelijkertijd meldt 52 procent van de multichannel-ondernemingen een stijgende online omzet, 2 procent meldt een daling.

Bron: Twinkle Magazine

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners