088 - 120 34 00

Online reisoperators groeien sterk

Online reisoperators maken een enorme groei door Dit terwijl de groei van traditionele touroperators alleen maar afneemt

Online reisoperators maken een enorme groei door. Dit terwijl de groei van traditionele touroperators alleen maar afneemt.

‘De nieuwe online touroperators die de mogelijkheden van internet optimaal weten te benutten en hun processen vaak volledig geautomatiseerd hebben, groeien hard door”, aldus Martin van Kranenburg – online marketing specialist bij Libralab.nl

De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op de top 40 touroperators uit het vakblad Reisrevue.

Door de passagierscijfers van de Nederlandse reisorganisaties van 2002 tot 2006 met elkaar te vergelijken kwam van Kranenburg tot deze conclusie. Dat deze groei explosief te noemen is te zien uit de onderzoeksgegevens van Weekendjeweg.nl, dat het aantal passagiers zag groeien met 213 procent.

Van Kranenburg schrijft deze toename toe aan het feit dat online reisorganisaties een sterkere band hebben met hun klant. Ook zijn de kosten lager, “bovendien zijn de administratieve lasten voor online reisorganisaties lager doordat er meer facturen en reispapieren digitaal worden verstuurd.”

Van Kranenburg waarschuwt de traditionele operators voor de toekomst, “Traditionele touroperators zullen meer met aparte merken direct online naar de klant gaan anders komt het traditionele touroperatormodel door de technologische ontwikkelingen in gevaar”.

Bron: Twinkle

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners