088 - 120 34 00

Onetomarket toegelaten tot Yahoo! Web Analytics Consultant Network

ywacn_purpleoutline

Vandaag lanceerde Yahoo! het Webanalytics Consultant Network,  een netwerk van bedrijven met expertise in de implementatie en gebruik van Yahoo! Analytics.  Vorige week kregen we bericht dat onze applicatie was goedgekeurd en dat Onetomarket in dit netwerk is opgenomen.

Nadat Indextools in 2008 werd overgenomen door Yahoo! verdween het een tijdje van de radar.  Indextools CEO Dennis Mortensen werd Director of Data Insights bij Yahoo! en beloofde persoonlijk toe te zien op een geslaagde wedergeboorte van zijn kindje. Desondanks vreesde we voor Yahoo! Analytics eenzelfde lot als Adcenter Analytics van Microsoft, dat inmiddels is stopgezet en geruisloos het toneel heeft verlaten.

Toen Yahoo! uiteindelijk begon aan migratie van de data, en werden ingelicht over het Consultant Network ( YWACN ), begrepen we dat er toch nog muziek in zat. Ook in het progamma zelf waren steeds meer wijzigingen te bespeuren. Dennis Mortensen maakte gisteren op zijn blog Visual Revenue dan ook wereldkundig dat de integratie bijna helemaal rond is.

Wat heeft Yahoo! Analytics te bieden?

Yahoo Webanalytics Dashboard

  • Ruwe ongeagregeerde data die in real-time wordt gerapporteerd
  • Custom segmentatie en rapporten
  • Uitgebreide Ecommerce rapportage die meerdere valuta ondersteunt, en een cross-sell rapport bevat.
  • Trechters die vooraf of ad-hoc ingesteld kunnen worden, en volledig segmenteerbaar zijn.
  • Drie methodes (Ad-hoc) voor het toekennen van verkeer en conversies op kanaal, campagne of keyword niveau.
  • Content rapportage met pagina groepen en klikpad analyse.
  • 38 custom velden voor het meten van bedrijfsspecifieke informatie
  • Volledige integratie met Google Adwords, Yahoo! Overture en Microsoft Adcenter campagnes

Verder kunnen er notities en annotaties worden toegevoegd aan rapportages, zijn de individuele acties van een converterende bezoeker te traceren en heeft Yahoo! enkele nieuwe rapporten toegevoegd. Het spreekt dan ook voor zich dat we erg blij zijn dit produkt weer te kunnen aanbieden, en zijn Yahoo! dan ook dan dankbaar voor onze toelating.

Interesse in Yahoo! Analytics? Neem contact met ons op voor een account of abonneer je onze feed, nieuwsbrief of twitter, we zullen de komende tijd zeker berichten over de (nieuwe) mogelijkheden van deze tool.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners