088 - 120 34 00

Onetomarket op de SMX in München

Dag 1 Maandag 07-04-08
Het team van Onetomarket, bestaande uit: Joost de Valk, Roy Huiskes, Evert Veldhuijzen en Nina Baumann, vertrekt met het doel de mooie stad München en de SMX te bezoeken. Op de eerste avond werden we door Marcus uitgenodigd voor een informele Warm-up-borrel. Hier hadden we meteen de gelegenheid een aantal bekende Duitse SEO´s te ontmoeten. Waaronder: FridayNite, Sistrix, Jojo, Ron, inHouse SEO, Jens en de vier Googlers uit het Duitse Search Quality Team. Het was een gezellige avond met een aantal interessante en goede gesprekken. Een prima begin voor een geslaagd bezoek op de Search Engine Expo in München.

Dag 2 dinsdag 08-04-08
Nu gaat het eindelijk beginnen…
Om 09:15 uur Keynote met Chris Sherman en Nick Hynes. Daarna bezochten we meerdere sessies zoals: “Search 3.0: Die “Blended Search” Revolution” en “SEO für Multimedia” met Shari Thurow.
Shari ging in op een onderwerp wat binnen SEO een steeds grotere rol gaat spelen, namelijk het optimaliseren van Rich Media Content. Er wordt op dit moment nog te weinig aandacht aan besteed, terwijl door middel van het optimaliseren van video´s, foto´s en audiocontent veel winst te behalen valt.

Om 15:00 uur was het dan zo ver…
In het panel „Taktiken für die erfolgreiche Verlinkung“ mocht ik voor de eerste keer voor een groot publiek mijn presentatie over link bait houden. Samen met Marcus Tandler en Markus Hövener spraken we over de basis van link building en link bait. De moderator van deze sessie, Alexander Holl zorgde voor een gestructureerd verloop en stelde (waar nodig) goede vragen. Na de presentatie kreeg ik verschillende reacties die allemaal positief waren.

Om 16:00 uur was mijn collega Joost de Valk aan de beurt. In het panel “Linkbaiting & Virale Suche” presenteerde hij zijn Engelstalige presentatie: Big game fishing! De presentatie van Joost was inhoudelijk meer voor de gevorderden onder het publiek. Tijdens de presentatie kregen we ook de indruk dat het verhaal niet helemaal opgepakt werd. Achteraf bleek aan de positieve reacties dat deze link bait presentatie wel erg gewaardeerd werd.

Dat was de laatste sessie voor deze dag. In de hotellobby was een kleine naborrel/netwerkborrel ingepland. Hierin werden de sessies van de dag besproken, contacten gelegd en de verdere planning voor de avond bepaald. Onze avondplanning stond al: Op naar: Webmasters on the Roof! waar we erg gastvrij door Natascha werden ontvangen.
Het dakterras van FridayNite was goed bezocht, aanwezigen waren onder andere: Sistrix, Jojo, Abakus Alan, inHouse SEO, Yahoowe, Skuub, de PresellPageMan en natuurlijk de jongens van het Duitse Google Search Quality Team.

Helaas was het voor de jongens van Google niet mogelijk om actief deel uit te maken van de show (order van Google), maar er was een Kicker-Challenge samen met Mediadonis geplant. Google wint tegen Mediadonis!

Kicker-Challenge

Het team van T-Online en Onetomarket on the Roof!

T-Online en Onetomarket on the Roof!

Buiten dat kwam natuurlijk de SMX in de Show ter sprake en daarmee de WordPress Plugins van Joost die hij als voorbeeld van link bait noemde en uit mijn presentatie het link bait voorbeeld sekko.nl.
Samenvattend kwamen we tot de conclusie, dat er niet veel nieuws tijdens de bezochte sessies voorbij is gekomen en er in het algemeen dus ook maar weinig te vermelden viel. Aan het einde van de show vroeg Markus aan iedereen wat het beste aan de SMX is. Één antwoord: Goed dat er ook een sessie na de sessie´s bestaat ! Met dit motto in ons hoofd gingen we naar de after party van Thomas Bindl, die in de Milchbar in München-City plaats vond. Daar zijn we tot in de vroege ochtenduren vrolijk doorgegaan met netwerken en contacten leggen.

Dag 3 woensdag 09-04-08
Na de party-nacht (en daarmee het gebrek aan slaap) was het moeilijk opstaan.
Om 09:00 uur had Joost zijn laatste sessie waar hij samen met Marcus Tandler en Volker Ballueder over SEO & Blogging ging praten. Joost verduidelijkte in zijn presentatie ´Improve the conversation on your blog´ in 10 stappen hoe je de conversatie op jouw blog kunt verhogen en verbeteren.
Terwijl het vroeg was en ook het publiek de afgelopen nacht duidelijk weinig geslapen had, was het een hele goede sessie.

In de loop van de dag namen we deel aan de volgende sessies: Ursachen für Erfolgsprobleme mit der Suche, Lokale Suchtaktiken und andere Mysterien sowie Abstrafung/Exklusion durch Suchmaschinen: Spam und Webmaster-Guidelines.
De laatste sessie van deze tweede en laatste dag op de SMX was tegelijkertijd de beste: Blick in die SEM/SEO Zukunft
Met de sprekers: Jens Jokschat, Jens Fauldrath, Bernd Stieber, Isabell Wagner und Tim Ringel.
De experts zijn het eens: Search Engine Optimization gaat in de toekomst steeds belangrijker worden en een vaste plek in de marketingmix van ieder bedrijf innemen. Met betrekking op online marketing bureaus is men van mening dat er in de toekomst nog maar weinig te verdienen valt aan SEA campagnes en steeds meer bedrijven de SEA-campagnes in eigen beheer gaan houden. Jens Fauldrath, Manager Suchmaschine & SEO Deutsche Telekom, wordt als Inhouse-SEO vaak met saaie standaard presentaties geconfronteerd. Hij vraagt meer creativiteit en geen standaardoplossingen maar individueel maatwerk met consultancy op hoog niveau voor iedere klant. Met dit statement in ons hoofd verlaat het OTM-SMX-team de SMX in München.

Conclusie
We hebben een hele leuke tijd op de SMX gehad. Twee dagen vol met presentaties die de ene keer misschien iets minder interessant en de andere keer wel heel interessant waren. Wat het bezoek aan München echt een succes maakte zijn de gesprekken en netwerkborrels na de sessies. Hiermee wil ik, namens het “Onetomarket-SMX-Team”, iedereen bedanken die een bijdrage geleverd heeft aan het feit dat wij een hele leuke tijd in München hebben doorgebracht. Wij kijken uit naar de volgende ontmoeting!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners