088 - 120 34 00

Onetomarket op de SEOCAMPIXX in Berlin

Van het weekend ben ik samen met Evert Veldhuizen op de SEOCAMPIXX. We hebben een aantal kennissen en vrienden uit de Duitse SEO-wereld ontmoet, zoals bijvoorbeeld: Jens Fauldrath, Thomas Promny, Marcus Tandler en Johannes Beus. Om een paar te noemen.

Het event werd georganiseerd door Marco Janck. De SEOCAMPIXX was echt een super event om te netwerken en goede sessies te luisteren. Op deze weg wil ik de SEOnaut voor alle moeite die het organiseren van dirt event gekost heeft bedanken. Graag volgend jaar weer!

Naast de netwerkborrels waren er diverse interessante sessies van beginners tot gevorderden en experts was voor ieder kennisniveau wat te vinden. Het programma en diverse presentaties van de speakers die hun presentatie online hebben gezet zijn te vinden op de site van de SEOCAMPIXX. Doordat er altijd vijf sessie tergelijk plaats vonden was het voor mij soms moeilijk kiezen.

Interessant was de presentatie van Prof. Dr. Mario Fischer. Hij heeft ook het bekende Duitse boek Websiteboosting geschreven. Hij had het over slechte links. Links die spammy zijn en in grote aantallen schadelijk kunnen zijn voor je website. Buiten dat maakte hij duidelijk hoe Google deze makkelijk kan detecteren. Na de presentatie in de vraag en antwoord sessie kwam een leuke vraag naar boven die met een actueel onderwerp vebonden is. Hoe kan ik mijn site beschermen van slechte links? Links die duidelijk slecht en door iemand bewust naar jouw site worden geplaatst om je schade toe te brengen. Negatieve SEO dus. Dit is nog een probleem want daarvoor heeft Google nog geen oplossing gevoenden en als deze strategie van negatieve SEO verder aan populariteit wint kan dit een serieus probleem worden. Een oplossing zou kunnen zijn dat Google jou als beheerder of eigenaar van de site de mogelijkheid geeft om een link die zonder jou toestemming is geplaatst een “nofollow” te kunnen geven. Wat dus betekend dat de link niet meer meetelt in de algorytme van Google.

Samen met Jojo (Johannes Siemers) mocht ik in de session link building voor beginners een presentatie houden. De presentatie van Jojo is te vinden op Internetmarketing-News. Mijn presentatie “Link Building Prozess” vind je onderstaand:

Conclusie

Een erg nuttig event waar we contacten hebben kunnen onderhouden en verdiepen. Buiten dat hebben we onze kennis kunnen delen en kennis van anderen kunnen opnemen.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners