088 - 120 34 00

Omzet webwinkeliers stijgt 10 procent

De omzet van de postorderbedrijven en andere verkopers via internet was in februari bijna 10 procent hoger dan een jaar eerder blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek CBS Ook de winkels in de food en non-food boekten meer omzet

De omzet van de postorderbedrijven en andere verkopers via internet was in februari bijna 10 procent hoger dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek
(CBS). Ook de winkels in de food en non-food boekten meer omzet.

Het CBS presenteerde vandaag de cijfers voor de Nederlandse detailhandel. In februari 2007 heeft de detailhandel 3,6 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De detaillisten hebben vooral meer verkocht. Het omzetvolume was 2,7 procent groter dan een jaar eerder, terwijl de prijzen 0,9 procent hoger waren.

De winkels in de non-foodsector realiseerden in februari 4,8 procent meer omzet dan een jaar eerder. De winkels hebben ruim 4 procent meer verkocht. Daarnaast waren hun artikelen gemiddeld bijna 1 procent duurder. De winkels in bovenkleding behaalden de hoogste groei. Zij zetten ruim 10 procent meer om. Van de onderscheiden branches in de non-foodsector boekten de textielsupermarkten als enige een omzetdaling.

In februari 2007 boekten de winkels in voedings- en genotmiddelen 2 procent meer omzet dan in februari 2006. Zowel de prijzen als de verkopen namen toe. De supermarkten behaalden een omzetgroei van 2,8 procent.

Bron: Twinkle Magazine

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners