088 - 120 34 00

Nieuws wat u wellicht nog niet heeft bereikt

Hier op de SES in London komt een hoop nieuws voorbij wat nieuw is voor de één maar waarschijnlijk niet voor een ander. In deze post zal ik een aantal zaken bespreken die de revu zijn gepasseerd die wellicht nieuw voor u zijn.

Keywords in het Nederlands
Er zijn al sinds jaar en dag keyword tools op de markt die een welkome aanvulling vormen op de tools die de zoekmachines beschikbaar hebben. Het probleem was altijd dat deze tools geen Nederlandse database hadden. Daar is sinds een week verandering ingekomen. Trellian is gekomen met een Nederlandse database en houden daar niet op. Het heeft nog veel meer mogelijkheden voor het researchen van traffic, onderandere die van je concurrent.

Keywords en het aankoopproces
Dat mensen specifiekere keywords gebruiken naarmate zij dichter bij hun aankoop komen was al even bekend. Nu gaan er ook tools komen (o.a. door Yahoo!) die deze verschillende keywords met elkaar gaan koppelen. Je kan dan voor een willekeurig keyword bekijken welke daar voor zoekers aan vooraf zijn gegaan, en waarop zij later in hun zoektocht op hebben gezocht.

MSN en Yahoo!
Ondanks dat Google goed is voor haar klanten zullen veel mensen mij steunen in de gedachte dat een beetje extra concurrentie op de Europese markt erg wenselijk zou zijn. Wat doen de concurrenten om in te lopen?

Yahoo! maakte vandaag bekend dat zij 80% van hun klanten in de VS hebben migreert naar hun nieuwe systeem (Panama). Zij hebben niet op de volledige migratie gewacht om, een week geleden, hun nieuwe biedsysteem in werking te stellen. De eerste resultaten van dit laatste worden inmiddels uitvoerig onderzocht, maar lijken nog te pril om al conclusies te gaan trekken. Panama komt volgens Yahoo! al in Q2 naar de UK, maar ik vrees dat we in Nederland nog even moeten wachten.

Wachten blijft het ook nog op MSN. Zij zijn inmiddels precies een halfjaar in de UK bezig. Zij hebben al voet aan land in Frankrijk en Duitsland. Helaas voor ons hebben zij aangegeven pas ergens volgend jaar naar Nederland te komen.

Yahoo! Pipes
Hiermee wordt een nieuwe stap op het gebied van RSS gezet. Daar waar veel mensen nog dagelijks hun favoriete feeds een voor een afstruinen om de voor hen relevante informatie te vinden, kan het met pipes eenvoudiger. Je kan hierin niet alleen je feeds beheren, maar ook filteren. Op deze manier wordt het kaf voor je van het koren gescheiden, en krijg je (wanneer het blijkt te werken) alleen voor jou relevante content voorgeschoteld.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners