088 - 120 34 00

Nederlander kent RSS niet

Bijna 70 procent van de Nederlanders weet niet wat RSS is Slechts 7 procent maakt gebruik van deze functionaliteit

Bijna 70 procent van de Nederlanders weet niet wat RSS is. Slechts 7 procent maakt gebruik van deze functionaliteit. Dit blijkt uit een onderzoek van NationaleVacaturebank.nl ten behoeve van de vernieuwde website. Het onderzoek is gehouden onder 774 werkzoekenden en gaat in op de functionaliteiten van websites. 45 Procent van de respondenten haakt af wanneer een website niet snel genoeg laadt.

Bijna een kwart van de respondenten weet wel wat RSS is, maar gebruikt het niet. Nicolette van Duuren, communicatie manager bij NationaleVacaturebank.nl: ‘Het is verrassend dat RSS nog zo weinig wordt gebruikt en vooral dat het nog zo ontzettend onbekend is. De functionaliteit biedt veel mogelijkheden, maar stoort ook de werkzaamheden waar je mee bezig bent. Dit kan een reden zijn waarom het niet wordt gebruikt.’

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat deelselecties op online vacaturebanken breed worden gewaardeerd: 89 procent van de respondenten geeft aan dat ze hierdoor meer controle krijgen over het zoekresultaat, 90 procent kan beter vinden wat hij of zij zoekt en 60 procent vindt het zoeken zelfs leuker en uitdagender geworden.

Bron: Adformatie.nl

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners