088 - 120 34 00

Nederland telt bijna 11 miljoen internetters

Nederland telt op dit moment 109 miljoen internetters Daarmee is de groei van het aantal mensen dat gebruik maakt van het internet afgevlakt

Nederland telt op dit moment 10,9 miljoen internetters. Daarmee is de groei van het aantal mensen dat gebruik maakt van het internet afgevlakt, zo liet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag weten. Vorig jaar waren er nog 10,7 miljoen internetters tegen 8,9 miljoen vier jaar geleden.

De meeste mensen surfen via een snelle internetverbinding. Ruim 80 procent van de huishoudens met internet beschikt over breedband tegenover een kwart vier jaar geleden. Nu heeft twee derde van alle huishoudens breedbandinternet.

Nederlanders doen verder steeds meer via het internet. Zo kopen ze vaker bij online winkels. Inmiddels doet ruim twee derde van de gebruikers zijn bankzaken online. Dat komt neer op een stijging van 9 procentpunt vergeleken met 2005.

Ruim 90 procent van alle internetters gebruikt e-mail en ongeveer 40 procent chat met programma’s als MSN. Het zijn vooral jongeren die zich daarmee bezighouden. Telefoneren via het internet wint ook aan populariteit.

Bron: www.nu.nl

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners