088 - 120 34 00

Minder bezoekers webwinkels VS dan verwacht

Afgelopen vrijdag was het Black Friday in de VS Webwinkels zagen het aantal klanten meer snel groeien dan voorgaande jaren

Afgelopen vrijdag was het ‘Black Friday’ in de VS. Webwinkels zagen het aantal klanten meer snel groeien dan voorgaande jaren.

Op deze dag begint het seizoen voor kerstinkopen. Analisten zien deze dag als indicator voor de gezondheid van de Amerikaanse economie. Volgens Nielsen/ NetRatings steeg het verkeer naar webwinkels met 12 procent ten opzichte van vorig jaar. Tussen 2004 en 2005 was dit nog 29 procent. Volgens persbureau Reuters is de groei wel te vergelijken met die tussen 2003 en 2004. Toen was dit 11 procent.

eBay trok vrijdag het meeste bezoekers, namelijk 7,5 miljoen. De veilingsite wordt gevolgd door Amazon (3,4 miljoen unieke bezoekers) en Wal-Mart (3,2 miljoen). Hoewel de verkeersgegevens geen inzicht geven in de omvang van de aankopen, kan wel de drukte in webwinkels worden afgeleid.

Vandaag is het Cyber Monday in de VS, de eerste werkdag na Thanksgiving Day. Er wordt vanuitgegaan dat veel consumenten, vanaf hun werkplek, starten met de online kersinkopen.

Bron: Twinkle Magazine

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners