088 - 120 34 00

Miepmiep! Sitesnelheid update in Google Analytics

performance update in Google Analytics

© Copyright Warner Bros. Studios

Wanneer iemand ‘miepmiep!’ roept, denkt iedereen vrijwel meteen aan het blauwe vogeltje genaamd Roadrunner. Slim en altijd veel te snel voor zijn sluwe en langzame tegenspeler maar hoe snel hij eigenlijk is weet niemand! Google Analytics biedt ons in de nieuwe versie de mogelijkheid om er wel precies achter te komen welke pagina van onze sites supersnel zijn en welke nog wel een beetje snelheid kunnen gebruiken. Lees hier de volledige update van Google.

Met de nieuwe sitesnelheid feature kan in detail de laadtijd van een pagina gemeten worden. Wanneer deze mogelijkheid wordt geselecteerd wordt de gemiddelde laadtijd van pagina’s weergeven en kan gekozen worden uit de aanwezige pagina’s. Vervolgens kan onder de nieuwe prestatie tab nog dieper worden ingegaan op de laadtijd.

Sitesnelheid en segmenten.

Onder de nieuwe prestatie functionaliteit zien we de laadtijd van de pagina verder uitgewerkt. Met geavanceerde segmenten kun je nog verder segmenteren zodat ook per browser gekeken kan worden of laadtijden vergeleken kunnen worden met de vorige periode. Zo kom ik een pagina tegen met een zeer hoog bouncepercentage. Voorheen was niet uit Analytics af te leiden wat hier de oorzaak van was. Nu kan ik de het rapport voor de betreffende pagina openen en zie ik een laadtijd van 300 seconden. Een duidelijke indicatie dat deze pagina niet naar behoren werkt en een pagina die de gemiddelde laadtijd van de site flink verhoogd.

Sitesnelheid Google Analytics

In de afbeelding zie je een voorbeeld van een sitesnelheid rapport. Bij deze pagina is de gemiddelde laadtijd 9,30 seconden. Veel te lang voor een gemiddelde bezoeker. Deze zal dan ook na een paar seconden met onverrichte zaken de pagina weer verlaten. Het bouncepercentage is dan ook niet voor niets 79%. Gezien het aantal pageviews betekent dit toch dat 2.650 bezoekers de site weer verlaten wat als ernstig zonde mag worden beschouwd. Kortom, een bijzonder handige functionaliteit om de bouncepercentages of tegenvallende conversie van de site verder onder de loep te nemen.

De sitesnelheid rapporten kunnen gevonden worden onder de inhoud knop. Momenteel moet er nog een kleine aanpassing gedaan worden in de Analytics meetcode. Vooralsnog is niet bekend wanneer deze functie standaard geïntegreerd wordt in de Google Analytics meetcode. Dit is echter wel aangekondigd.

Ben je zelf al begonnen aan het versnellen van de website?

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners