088 - 120 34 00

Meeste Nederlanders weten niet wat RSS is

Bijna 70 procent van de Nederlanders weet niet wat RSS is Slechts 7 procent maakt gebruik van deze functionaliteit

Bijna 70 procent van de Nederlanders weet niet wat RSS is. Slechts 7 procent maakt gebruik van deze functionaliteit. Dit komt naar voren uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl.

Bijna een kwart van de respondenten weet wel wat RSS is, maar gebruikt het niet. RSS wordt dus nog nauwelijks gebruikt en is erg onbekend. ‘Verrassend’, aldus Nicolette van Duuren, communicatie manager bij NationaleVacaturebank.nl. ‘De functionaliteit biedt veel mogelijkheden, maar stoort ook de werkzaamheden waar je mee bezig bent. Dit kan een reden zijn waarom het niet wordt gebruikt.’

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 45 procent van de respondenten afhaakt wanneer een website niet snel genoeg laadt.

Deelselecties op online vacaturebanken breed worden gewaardeerd. 89 procent vindt dat hierdoor meer controle wordt verkregen op het zoekresultaat. 90 procent denkt zo beter vinden wat hij of zij zoekt en 60 procent vindt het zoeken zelfs leuker en uitdagender geworden.

De vacaturesite voerde het onderzoek uit vanwege de ontwikkeling van de nieuwe site, die vandaag gelanceerd werd. Het onderzoek is gehouden onder 774 consumenten en ging in op de functionaliteiten van websites.

Bron: Twinkle Magazine

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners