088 - 120 34 00

LinkedIn Ads: vanaf nu ook in het Nederlands

Deze week heeft LinkedIn een verandering op haar advertentieplatform doorgevoerd. LinkedIn biedt nu de mogelijkheid om in 17 verschillende talen te adverteren (voorheen was dit alleen Engels). Goed nieuws voor Nederlandse adverteerders, want Nederlands is hierbij inbegrepen. Dat maakt het inzetten van Linkedin Ads in Nederland nog interessanter!
 

LinkedIn Adverteren

Adverteren binnen LinkedIn biedt met name op B2B en vacaturegebied kansen door de specifieke segmentatiemogelijkheden. Er kan gesegmenteerd worden op basis van geografie, functie, organisatie, branche, bedrijfsgrootte, senioriteit, geslacht, opleiding, vaardigheden en leeftijd. Advertenties verschijnen dus alleen bij de door jou geselecteerde doelgroep. LinkedIn biedt twee verschillende opties voor adverteren. Afhankelijk van het budget kan er gekozen worden voor LinkedIn Ads en/of Display Advertising.
 

Wat nu te doen?

Om in het Nederlands te kunnen adverteren dien je eerst een nieuwe campagne aan te maken in het systeem:

Vervolgens voer je de desbetreffende campagnenaam in en kies je daaronder voor de taal waarin je je advertentietekst wilt opstellen:

Bovendien zie je aan de rechterkant een preview van hoe de advertentietekst zal worden weergegeven in LinkedIn.

Het nadeel van een nieuwe campagne instellen is dat je de resultaten en opgebouwde CTR kwijt bent. Deze is van invloed op of en waar je advertentie in LinkedIn wordt vertoond. Je zou eventueel ook nog de oorspronkelijke Engelse campagne kunnen testen t.o.v. een nieuwe Nederlandse campagne.
 

First-mover advantage

Zeker nu een groot deel van de vertoonde LinkedIn advertenties nog in het Engels zijn is het interessant om je advertentietekst eruit te laten springen door deze in het Nederlands in te zetten. Test dus zo snel mogelijk of LinkedIn adverteren in het Nederlands interessant is voor jouw organisatie!

Onetomarket is gespecialiseerd in het opzetten en beheren van effectieve Social Advertising campagnes zoals adverteren op LinkedIn.
 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van
adverteren op LinkedIn?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Bel naar 020-352 1870 of mail uw vraag naar info@onetomarket.nl.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners