088 - 120 34 00

KeywordSpy: Handige tool voor de Online Marketeer

Er zijn diverse tools om het leven van de online marketeer wat makkelijker te maken. Nu kwam ik  een aantal zeer interessante tools tegen op keywordspy.com die zowel interessant kunnen zijn voor Search als voor Affiliate Marketing. Het geeft namelijk directe inzichten in de grootte en de concurrentie van diverse markten tot op een zeer gedetailleerd niveau. Kortom, een aanrader om kansen te signaleren en campagnes te optimaliseren.

KeywordSpy voor Search

Keywordspy voor search biedt inzicht op vele niveaus, zo kan op keywordniveau worden gezien hoeveel adverteerders er zijn, wat de gemiddelde CPC is, wat gerelateerde zoekwoorden zijn en wat het zoekvolume is. Daarnaast geeft KeywordSpy ook inzicht in de advertenties die horen bij een specifiek zoekwoord, zodat in één keer duidelijk is hoeveel verschillende advertenties worden ingezet voor een bepaald zoekwoord. Handig om te kijken wat de concurrentie doet en zelf onderscheidende advertentieteksten te schrijven. Op PPC en organisch zoekniveau zijn er ook tabs die aantonen wie de concurrenten zijn op specifieke zoekwoorden.

KeywordSpy voor Affiliates

Artificial Intelligence van KeywordSpy is een andere welkome aanvulling in tools voor de online marketeer. Met behulp hiervan kun je zien welke grote affiliates/websites er in verschillende landen actief zijn bij verschillende netwerken. Het geeft een overzicht van super-affiliates en de topproducten die daarbij horen. Van deze topproducten kan vervolgens een verdere specificatie gemaakt worden van de  affiliate advertenties, keywords en concurrenten die hierbij komen kijken.

KeywordSpy is dan ook een mooie tool om campagnes te optimaliseren, uit te breiden en concurrentieonderzoek te doen. Nadeel is wel dat het helaas nog niet voor de Nederlandse markt beschikbaar is. Echter mocht je in Duitsland, Spanje of de VS adverteren, dan kan KeywordSpy een welkome aanvulling zijn in tools voor de online marketeer.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners