088 - 120 34 00

Google’s Seller rating extension vs Vergelijking sites

Google heeft enkele maanden geleden ‘Seller rating extension’ gelanceerd voor Engelstalige gebruikers van google.com. Met deze uitbreiding worden ‘Ster’ beoordelingen toegevoegd aan bestaande Adword Ads, zodat de gebruiker makkelijker hoog gewaardeerde webwinkels kan onderscheiden. De beoordelingen worden gebaseerd op de recensies uit Google product search, welke haar recensies weer uit een brede selectie vergelijkinkjes sites haalt. Om in aanmerking te komen voor ‘Seller ratings’ in je Ads moet je webwinkel echter wel 30 unieke recensies en op zijn minst een beoordeling van 4 sterren hebben. Wanneer dit het geval is komen de Ads er zo uit te zien:

Google Nederland

Sinds een week wordt deze service ook aangeboden in de UK en Duitsland. Momenteel is google aan het testen om de service ook in Nederland te introduceren. Er bestaat dus een kans dat Nederland vrij snel  kennis kan gaan maken met de ‘Seller rating extension’.

Voordelen

Voor webwinkels die Adwords gebruiken is dit natuurlijk een prettige toevoeging aan de bestaande Ads. De kans bestaat dat je sneller een product zal bestellen, wetende dat de webwinkel goed beoordeeld wordt. Ook kan je door op ‘reviews’ te klikken precies zien waarom de beoordelingen zo hoog zijn, en de recensies van andere gebruikers lezen.

Het kost allemaal niks extra, want voor het klikken op de headline wordt de normale CPC betaald en het klikken op de reviews is geheel gratis.

Nadelen?

Voor de webwinkels lijken er dus eigenlijk alleen maar voordelen te zijn. Voor de vergelijking sites kan dit toch anders liggen, want zal het niet zo zijn dat deze sites in de toekomst alleen maar dienen als input voor de beoordelingen in de Adwords Ads? Waarom zou je nog doorklikken naar de vergelijking site om de volledige recensie te zien wanneer Google een zeer duidelijke samenvatting geeft van alle recensies?

Hoe zien jullie dit?

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners