088 - 120 34 00

Google toont forum posts in zoekresultaten

Onlangs is Google begonnen met het tonen van relevante forum posts bij de zoekresultaten. Dit betekent dus dat je niet meer de zoekfunctie van een forum hoeft te gebruiken, maar dat Google simpelweg alle relevante topics over jouw vraag onder elkaar zet. Hiermee maakt Google stappen in het beter op kunnen vragen van antwoorden en andermans ervaringen, meer dan gewoonweg statische content.

Deze forum posts zullen niet als hoofdresultaat tevoorschijn komen, maar geordend op relevantie opgesomd worden onder een resultaat. Neem het volgende voorbeeld en zoek eens op “wat is een goed boek”. Één van de resultaten die te voorschijn komen ziet er als volgt uit:

googleforumposts

Te zien is dat er een lijstje met relevante topics onder de hoofdvermelding wordt weergegeven. Natuurlijk bepaalt de hoeveelheid reacties ook hoe dit lijstje geordend wordt.

Het uiteindelijke doel van de stap is dat je op deze manier sneller een beter overzicht kan krijgen op de relevantie van en de hoeveelheid content op de website.  Een aardige toevoeging die je meer inzicht geeft bij het zoeken naar de juiste informatie.

Meer informatie: the Official Google Blog

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners