088 - 120 34 00

Google test met betaalde resultaten onderaan

Het lijkt de laatste tijd een trend te worden, steeds meer collega’s uit de online marketing komen vreemde zoekresultaten tegen in Google. Zo stuitte ook collega Rolf op zoekresultaten waarbij de betaalde resultaten gedeeltelijk onder de organische resultaten te vinden zijn in plaats van erboven of ernaast:

SERP

Nu weten we natuurlijk dat Google voortdurend aan het testen is. Wat echter vreemd is aan deze test, is het feit dat er veel betaalde resultaten niet meer te zien zijn boven de vouw. Je zou dus kunnen verwachten dat de er nu minder op geklikt wordt. Misschien hoopt Google op een grotere concurrentie bij de posities bovenin, maar dat is vermoedelijk lastig te achterhalen in test.

Meerdere testen

Google is continu aan het testen met de zoekresultaten. Zo had Eduard resultaten met een aparte integratie van Google Maps (zie voorbeeld hieronder), namelijk naast de organische zoekresultaten en zien ze bij The Next Web ook al een complete preview van de website verschijnen.

Na contact te hebben gehad met Google meldden ze bij Mashable dat Google op elk moment tussen de 50 en 200 verschillende experimenten heeft lopen. Het is daarom niet vreemd dat er af en toe vreemde zoekresultaten tevoorschijn komen. Met Google kan je er echter wel van uitgaan dat een definitieve wijziging gunstig is voor hun inkomsten, hoewel ik dat bij deze wijzigen niet echt zie gebeuren.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners