088 - 120 34 00

Google Search Event

In Mountain View, California, vond gisteravond een evenement plaats over de toekomst van search. Hierbij heeft Google haar visie gegeven op de toekomst van search en een demonstratie van nieuwe producten.

De afgelopen jaren is het gebruik en de mogelijkheden van search enorm veranderd. In 67 dagen heeft Google 33 innovaties doorgevoerd. Vroeger duurde het een maand om het internet te crawlen. Tegenwoordig enkele minuten.

In een wereld waarin elke seconde nieuwe informatie wordt gepubliceerd zijn enkele minuten niet snel genoeg. Google wil nieuws bieden op het moment dat het gebeurt. De zoekmachine krijgt daarom Real Time Search .

Real Time Search is nog niet te gebruiken in Nederland. Wil je toch zelf even kijken hoe Real Time Search er in het echt uitziet kan je in Google Trends een van de hot topics aanklikken. Op dit moment bijvoorbeeld Popeye

Een andere grote ontwikkeling in de afgelopen twee decennia is te zien in het gebruik van mobiele telefoons. Waar vroeger een mobiele telefoon puur gebruikt werd om te bellen, kan je tegenwoordig e-mailen, internetten, twitteren, navigeren, foto’s maken en waar je ook bent informatie opvragen.

Dit biedt mogelijkheden voor een zoekmachine als Google. Een van de nieuwe diensten voor mobiele telefoons (momenteel alleen Android) is Google Goggles

Met Google Goggles kan je zoeken met de camera van je telefoon. Maak een foto van een object en Google geeft je er meer informatie over.

Google heeft gisteravond duidelijke ambities uitgesproken en haar visie gegeven op de toekomst van search. Google Goggles en Real Time Search zijn daar slechts een onderdeel van.

Een compleet verslag van het evenement kan je lezen op Tech Crunch, Search Engine Land of het blog van Matt Cutts.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners