088 - 120 34 00

Google Analytics Qualified Individuals bij Onetomarket

gaiq Google lanceerde vorige week een persoonlijke qualificatie voor gebruikers van Google Analytics, de GA-IQ. De vragen van deze test richten zich vooral op de implementatie, het goed meten van campagnes en het gebruik van de rapporten. Omdat de uiteindelijke interpretatie van die data gedaan wordt door mensen ligt die verantwoordelijk natuurlijk ook sterk bij de consultants die dagelijks in de campagnes zitten. Daarom zijn er op de verschillende afdelingen mensen met de test aan de slag gegaan. Zo zijn er naast de Analytics consultants inmiddels ook al drie SEO-consultants die de test hebben gehaald.

Google komt hiermee tegemoet aan twee belangrijke vragen: Hoe zorg ik dat de juiste data in mijn rapporten komt, en hoe krijg ik die data vervolgens op de beste manier uit de tool? Het nieuwe instruktiemateriaal dat Google online heeft gezet voor deze test is zeer interessant voor iedereen die met het progamma werkt. Ook als je niet van plan bent om de test te doen is het verstandig een kijkje te nemen, het behandelt de volgende hoofdonderwerpen:

  • Introductie
  • Rapporten interpreteren
  • Fundamentele implementatie en instellingen
  • Analyse tools in GA

Elk hoofdonderwerp bevat verschillende onderdelen die met filmpjes duidelijk worden uitgelegd. Als je denkt voldoende te hebben geleerd kun je de test doen, je moet minimaal 75% van de vragen goed hebben. Als leuke bijkomstigheid kun je vervolgens een pdf downloaden met je qualificatie

gjalt-jellesma-google-analytics-ga-iq

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners