088 - 120 34 00

Google Introduceert +1 button

Het moest er toch een keer van komen, gisteren heeft Google haar eigen social button geïntroduceerd, Google ‘+1’. Deze nieuwe feature is te vergelijken met de ‘Like’ button van Facebook en zal worden geïntegreerd in de zoekmachine van Google. Binnenkort zal deze nieuwe feature ook in Nederland beschikbaar zijn. Voorlopig kan deze social feature alleen worden gevonden via het google.com domein.

Als gebruiker van de zoekmachine kun je resultaten en advertenties aanbevelen door gebruik te maken van de +1 button. Deze button verschijnt naast de titel van een zoekresultaat en naast de titel van een advertentie. Door op de button te klikken geeft een gebruiker aan dat de website of de advertentie nuttig wordt bevonden.

Dit is vervolgens te zien voor mensen uit je eigen sociale netwerk. Onder het zoekresultaat en onderaan de advertentie zullen namen verschijnen van personen die de website of advertentie hebben aanbevolen. Echter, om gebruik te kunnen maken van de +1 button dienen gebruikers een Google account en Google Profile te hebben. Zodra een gebruiker is ingelogd, zullen de buttons worden vertoond.

Invloed van +1 button op organische zoekresultaten
Doordat gebruikers binnen de zoekresultaten worden blootgesteld aan aanbevelingen van anderen, zullen dergelijke resultaten meer opvallen en persoonlijk relevant worden gevonden. Daarnaast zullen de +1’s ook worden meegenomen als een van de vele aspecten die worden gebruikt om de rangorde en relevantie van pagina’s te bepalen. Ook signalen van andere sociale webdiensten zullen hierin worden meegenomen.

+1 voor adverteerders
Naast de zoekresultaten zal de +1 button ook worden ingezet voor advertenties van Google AdWords. Volgens Google zal dit de kans vergroten dat bezoekers uw website middels de advertentie bezoeken. De +1 button zal overigens geen invloed hebben op de Quality Score en de ranking van uw advertenties. Overigens is het voor adverteerders niet mogelijk om de +1 button uit te schakelen.

+1 button op websites
Naast de zichtbaarheid van de +1 button in de zoekmachine van Google, wordt er op dit moment ook gewerkt aan een feature die de +1 button beschikbaar maakt voor plaatsing op websites. Momenteel wordt deze functie al veelvuldig gebruik door Facebook, Twitter, LinkedIn en Hyves. Door de +1 button te plaatsen op de website kunnen bezoekers rechtstreeks de pagina aanbevelen zonder daarvoor eerst naar Google te gaan.

Privacy
Google tracht haar zoekresultaten en advertenties meer social te maken door middel van de +1 button. Daarmee lijkt Google een stap te zetten richting het opzetten van een eigen social netwerk. Deze nieuwe feature geeft niet alleen nieuwe inzichten voor adverteerders, maar genereert daarnaast ook veel data voor Google. Door deze social button verkrijgt Google immers nog meer informatie over haar gebruikers.

Wil je meer weten over de Google +1 button kijk dan hier.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners