088 - 120 34 00

Google gaat bureaukorting afschaffen

Google laten weten dat de korting die in Europa aan mediabureaus en zoekmachine marketing bureaus wordt verleend vanaf 2009 wordt afgeschaft Het korting programma heet Best Practice Funding BPF waarbij Google in ruil voor extra omzet tussen de 3 en 8 korting geeft afhankelijk van de bestedingen aan Google AdWords

Google laten weten dat de korting die in Europa aan mediabureaus en zoekmachine marketing bureaus wordt verleend vanaf 2009 wordt afgeschaft. Het korting programma heet “Best Practice Funding” (BPF) waarbij Google in ruil voor extra omzet tussen de 3% en 8% korting geeft afhankelijk van de bestedingen aan Google AdWords.

In 2008 gaat Google er onder bepaalde voorwaarden nog mee door. In 2009 stopt Google hiermee.

Volgens Jac van Ommen, ceo van Onetomarket, is de afschaffing van de BPF een positieve ontwikkeling. “Bedrijven zullen niet meer kiezen voor een online marketing bureau vanwege de kortingen, maar het beste bureau selecteren die kwaliteit en hoge ROI’s kan bieden. In Amerika zijn bijvoorbeeld nooit bureaukortingen gegeven en is men gewend om specialistische bureau’s in te schakelen vanwege hun zoekmachine marketing ervaring en behaalde resultaten.”

Lees meer

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners