088 - 120 34 00

Google Caffeine Live

Het nieuwe systeem voor het indexeren van het internet, wat Google in augustus 2009 heeft aangekondigd, is volledig uitgerold.

Google Caffeine?

Om nog sneller, nog betere resultaten te kunnen presenteren heeft Google gewerkt aan een nieuwe methode voor het indexeren van het internet. Om goed te begrijpen wat er precies is veranderd en wat de gevolgen in de toekomst kunnen zijn, is het goed om eerst even goed te kijken hoe Google werkt.

Kort samengevat: Google heeft spiders die het hele internet doorzoeken. Informatie die deze spiders tegenkomen wordt opgeslagen in een index en wanneer een gebruiker zoekt in Google, worden de resultaten uit deze index gepresenteerd.

In de oude situatie was er een vertraging in het bezoek van een Google spider en opname in de index. De index werd in stappen ge-update. Een van de belangrijke veranderingen van de Google Caffeine update is dat de index continu wordt bijgewerkt en dat Google spiders nieuwe informatie vrijwel rechtstreeks in de index kunnen verwerken.

Meer capaciteit en meer factoren voor rankings

Naast het sneller kunnen presenteren van nieuwe informatie, heeft Google haar nieuwe index ook zo opgezet dat er nog meer ruimte is voor relevante informatie. Daarnaast kan Google per webpagina meer informatie opslaan. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld 200 factoren die invloed uitoefenen op een positie in de zoekresultaten. Met de nieuwe index kan Google deze factoren verder uitbreiden en verwerken.

Conclusie

Op dit moment gaat het om een aanpassing aan de “achterkant” van Google. Wel biedt deze aanpassing mogelijkheden voor Google om haar zoekresultaten in de toekomst verder te verbeteren.

Opvallende resultaten tegengekomen? Of is jouw website “slachtoffer” van deze update? Laat het weten in de reacties!

Update: In onderstaande video geeft Matt Cutts een heldere uitleg over de werking en wat er nu precies veranderd is (of juist niet!).

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners