088 - 120 34 00

Geld steeds vaker online verdiend

Steeds meer Nederlanders handelen online Via sites als Marktplaats eBay en Speurders wordt aardig wat geld verdiend

Steeds meer Nederlanders handelen online. Via sites als Marktplaats, eBay en Speurders wordt aardig wat geld verdiend, meldt het tijdschrift Ondernemen deze maand.

Maar de Kamer van Koophandel zou het afgelopen jaar ook 1.900 nieuwe registraties van internetwinkels hebben ontvangen, waarmee dit aantal op een totaal van 5.100 komt. Daarmee verdienen steeds meer mensen de kost met een eigen webshop.

De online omzet stijgt ook al jaren. Oscar Diele, Marketing Directeur van Marktplaats en eBay, schat de omzet van handelssites in Nederland op 3 miljard euro. De Thuiswinkel organisatie denkt dat de online omzet van webwinkeliers dit jaar uitkomt op 2,9 miljard euro. De online consumentenbestedingen zijn dit jaar met een kwart toegenomen, bleek gisteren uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor.

Marktplaats is qua omzet en advertenties de grootste handelssite. De meeste winkeliers zijn echter te vinden op eBay, Qoop en Speurders, aangezien deze websites beschikken over tools als betalingssystemen en softwareprogramma`s die de verkoop vergemakkelijken.

Bron: www.marketingfacts.nl

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners