088 - 120 34 00

Emerce Efinancials: Innovatieve Online Financiële Concepten

Gisteren vond het Emerce E-financials event plaats in het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.  Gedurende de dag kwamen er de nodige unieke online financiële concepten voorbij, waren er prominente aanwezigen als minister van financiën Jan Kees de Jager en vond als uitsmijter van de dag de Accenture Innovation Awards plaats, waarbij de 5 meest innovatieve financiële concepten werden gepresenteerd.

Online Marketing Inzichten uit de financiële wereld

Martijn Beijk, SEO & Webanalytics Consultant, gaf een presentatie over de online marketing inzichten uit de financiële wereld, hierin ging hij met name in op het onderscheidend vermogen van banken. Dit zowel in hun online uitingen als in zoekmachines, daarnaast gaf hij een zeer belangrijke tip mee namelijk local search. Veel banken vergeten hun lokale vestigingen te claimen in Google, wat vaak verantwoordelijk is voor 20% – 40% van al het organische zoekverkeer.  Hierdoor gaat het zeer conversiegerichte verkeer in plaats van naar je website naar maps.google.nl. In de presentatie gaf Martijn concrete tips hoe dit vast te leggen en aan welke voorwaarden te voldoen.

Accenture innovation awards

Aan het eind van de dag vonden de accenture innovation awards plaats, unieke concepten als Inshared, Brand New Day, Securereceipt, AcceptEmail en Yunoo waren hiervoor genomineerd. De uiteindelijke winnaar was Inshared, een online verzekeringsconcept waarin alle deelnemers profiteren van de winsten van het bedrijf. De publieksprijs ging naar Yunoo, een online huishoudboekje. Wil je meer lezen over de innovation awards dan is dat te lezen op het blogpodium van accenture.

Voor een impressie van de dag met foto’s verwijs ik je door naar onze Facebook Corporate Pagina!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners