088 - 120 34 00

Elf miljoen Nederlanders actief online

Bijna heel Nederland is online actief Dit blijkt uit recentelijk gepubliceerde cijfers van het CBS Het gebruik van zoekmachines 95 en het versturen van e-mails 86 is de meeste genoemde reden voor het gebruik van internet

Bijna heel Nederland is online actief. Dit blijkt uit recentelijk gepubliceerde cijfers van het CBS. Het gebruik van zoekmachines, 95% en het versturen van e-mails (86%) is de meeste genoemde reden voor het gebruik van internet.

Waar ouderen het internet met name gebruiken voor het zoeken naar informatie en e-mails, zijn jongeren veel actiever bezig online. Chatten (54%), telefoneren via internet (50%) en het delen van muziek en/of films (57%) zijn met name onder jongeren populair.

Nederland staat Europees gezien bovenaan in het lijstje van landen met de beste internet voorzieningen voor de bevolking. In 2007 was 1 op de 7 Nederlanders zeer vaardig op het internet, dit is hoger dan het Europese gemiddelde.

Meer dan 80% van de Nederlandse internetters leert online vaardigheden door het simpelweg te doen. Verder wordt 2/3 geholpen door vrienden, familie en collega’s. Cursussen zijn met name populair bij de minder internet vaardigen.

Bron: Marketing Facts

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners