088 - 120 34 00

Een op zes Nederlanders internetverslaafd

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders hun internetgedrag niet onder controle hebben

Veel Nederlanders hebben hun internetgedrag niet onder controle. Velen surfen langer op het web dan ze zich van tevoren hadden voorgenomen, en ook sociale contacten worden met enige regelmaat verwaarloosd. Dat blijkt uit onderzoek van prijs- en vergelijkingssite Kelkoo.

Van de 1671 ondervraagde Nederlandse internetters geeft een zesde aan dat zijn internetgedrag voelt als een verslaving. Daarnaast doet ruim 43 procent vaak wat anders op internet dan hij in eerste instantie van plan was. Ruim de helft van de ondervraagden is langer online dan ze eigenlijk zouden willen. Veertig procent gaat daardoor later naar bed. Sociale contacten hebben ook met enige regelmaat te lijden onder al het gesurf. Zo brengt bijna tien procent minder tijd door met partner, kinderen of vrienden door het internetgedrag.

Volgens Piet-Hein Kerkhof van Kelkoo is internet naast een praktisch hulpmiddel ook eenvrijetijdsbesteding. “Het vervangt een avondje tv-kijken, sporten of een boek lezen. Ik denk niet dat de mensen die internetten als verslaving zien hulp nodig hebben. Een tip is wel om van tevoren te bepalen wat je gaat doen op internet en hoe lang je dat van plan bent. Houd je daar dan ook aan.”

De meeste Nederlanders (83 procent) zijn dagelijks online. Ruim 88 procent zou internet missen als ze er geen toegang toe zouden hebben.

Bron: www.nu.nl

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners