088 - 120 34 00

Dit was het nieuws: Microsoft & Yahoo samen verder

3768403423_0b04797be1

Gevonden op: Searchengineland.com

De kogel is door de kerk. Microsoft en Yahoo gaan samenwerken. Dat hebben ze vorige week bekend gemaakt. In het kort: de algoritmes van Bing.com gaan gebruikt worden op de index van Yahoo.  Dit duurt ongeveer nog 2 jaar voordat dit live is. Lijkt lang op het Internet, 2 jaar, maar de deal is voor 10 jaar.

Als advertentieplatform is gekozen voor Microsoft’s platform Adcenter  voor de zelf service kant.  Premium advertenties worden door Yahoo geserveerd.  In Nederland worden Yahoo advertenties in MSN.nl vertoond met de 3% van het marktaandeel dat ze samen in Nederland hebben.

Het marktaandeel in de VS is nu ongeveer 28% en samen snoepen zij maandelijks een klein beetje van Google af.  De meeste adverteerders zullen hier blij mee zijn, omdat ze zich toch enigszins ongemakkelijk voelen bij het monopolie van Google.

Op Searchcowboys.com stond het volgende filmpje over de opname, dat op zeer sarcastische wijze uitleg geeft aan de deal:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qJbxJD8mN6A[/youtube]

Voor een objectievere kijk op deze deal verwijs ik je graag door naar:
http://searchengineland.com/microsoft-yahoo-search-deal-simplified-23299

Overigens is de deal door Searchengineland volledig live geblogged tijdens de conference call press release.  Zeker de moeite waard om te lezen welke vragen gesteld werden en wat de officiële mededelingen waren.

Voor webdevelopers en SEO’s veranderen er nu natuurlijk ook enkele zaken.  Dit staat allemaal uitgebreid beschreven op searchengineland. Als ze samen meer dan 20% marktaandeel en alle features ook in het Nederlands werkzaam zouden hebben,  was het de moeite waard geweest om dit samen te vatten.

Een aantal van de vragen die natuurlijk op kwamen hebben dan ook betrekking op de overige diensten.  Denk bijvoorbeeld aan Yahoo BOSS (eigen zoekmachine bouwen), Yahoo Site Explorer (waar elke linkbuilder zijn data vandaan haalt) maar bijvoorbeeld ook de toekomst van local search bij de beide partijen. Matt McGee, expert in local search en sparring partner van mijn collega Martijn Beijk, heeft een goede samenvatting op searchengineland gezet.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners