088 - 120 34 00

Dit was het nieuws: Google toont verbeterde zoek architectuur

Deze week was het niet stil rond Google, Matt Cutts heeft iedereen deze week de mogelijkheid gegeven om de nieuwe infrastructuur en daarmee de laatste versie, genaamd Google Caffeine, van de backend van Google te testen (Nederlandse versie Google Caffeine). Aan de voorkant is er niks veranderd, aan de achterkant des te meer, er is gewerkt aan de snelheid, nauwkeurigheid en voor namelijk indexatie snelheid.

Door de opkomst van social media netwerken zoals Twitter, die “nieuws” realtime kan indexeren en laten zien, kan Google natuurlijk ook niet achterblijven. Er moest een oplossing komen om nieuws realtime te kunnen indexeren, op waarde schatten én in de SERP te integreren. Om dit mogelijk te maken is er meer nodig dan een aantal extra servers, Google heeft daarom de afgelopen maanden gewerkt aan de complete architectuur van zijn zoek netwerk, en noemt de volgende update zelfs  “the next-generation architecture for Google’s web search”.

Google caffeine

Google Caffeine

Wat ons zelf direct opvalt is dat de kleine veranderingen aan de SERP voornamelijk uit de social media hoek komt. Niet erg vreemd, aangezien Google dit zelf al aan gaf: “”. Maar verder zijn de wijzigingen bijna allemaal klein; kleine verschuivingen en een enkele website die een wat grotere stap terug naar boven of naar beneden maakt. Over het algemeen geen wereldschokkende veranderingen, al is het natuurlijk wel interessant om te kijken wat je eigen belangrijke keywords doen.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners