088 - 120 34 00

De meest trending speler van Oranje deze zomer!

Het EK staat weer voor de deur en na de verloren finale van twee jaar geleden, waar we liever niet aan herinnerd worden, zijn onze jongens gebrand op revanche. Door de opkomst van social media krijgen we steeds meer inzicht in wat er leeft in Nederland, zo ook op het aankomende EK. Er kan dan bijvoorbeeld met één druk op de knop worden gezien wie van onze jongens het meest besproken en dus populair is. Hier wordt het sociale medium Twitter voor gebruikt, de resultaten hiervan worden weergegeven op de website www.OranjeTrends.nl, een initiatief van Onetomarket.

Wat is OranjeTrends?
OranjeTrends is een initiatief van Onetomarket en een website waar tweets over spelers van het Nederlands elftal in kaart worden gebracht door deze in verschillende overzichten te plaatsen. Op deze manier kan een voetbalwedstrijd die plaatsvindt op het komende EK  in beeld worden gebracht waaruit conclusies en verklaringen opgetekend kunnen worden. Een bezoeker hoeft bij wijze van spreken maar naar de grafieken van OranjeTrends te kijken en weet precies hoe de wedstrijd is verlopen en welke spelers veelbesproken zijn geweest. Van zowel de wedstrijden in aanloop naar het EK als de wedstrijden op het EK worden verslagen gemaakt. In deze verslagen melden wij wie het meest populair is en verklaren we de pieken en dalen in de grafiek. 

De website heeft in de huidige vorm verschillende functies, namelijk het weergeven van:
– Statistieken per wedstrijd;
– Statistieken per speler;
– Statistieken afgelopen 24 uur;
– De zes meest genoemde woorden per stijging in de grafiek;
– Laatste 100 Twitter berichten per speler.

Bayern München – Nederland
Allemaal leuk en aardig die opgesomde mogelijkheden van OranjeTrends maar hoe werkt dat nou in de praktijk? Om je een idee te geven hebben we de tweets afgebeeld in een grafiek die zijn gepost tijdens de oefenwedstrijd Bayern München – Nederland van afgelopen dinsdag.  

Onderstaande afbeelding is een grafiek van de vijf meest populaire spelers van Oranje tijdens de eerste oefenwedstrijd. De piek van Oranje spits Klaas Jan Huntelaar tussen 20.45 en 21.00 uur is te verklaren door zijn doelpunt in de 18e minuut. Dit geldt eveneens voor Luciano Narsingh, die drie minuten later scoorde. Op deze manier kan inzicht worden verkregen in de acties en populariteit van spelers. Daarnaast zullen de laatste 100 tweets die zijn gepost weergegeven worden op OranjeTrends


Kortom, via OranjeTrends kom je te weten welke speler van het Nederlands Elftal de absolute Twitterheld is! 

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners