088 - 120 34 00

Adteksten schrijven & Optimaliseren

Wanneer je gebruikmaakt van Google AdWords of andere  advertentieprogramma’s is het belangrijk dat je teksten er goed uitspringen en overtuigend zijn. Het zou helemaal mooi zijn als ze ook goed converteren. Hoe doe je dit en waar moet je op letten?

1 Voorbereiding

Op welke zoektermen ben je zichtbaar of wil je zichtbaar zijn? Kijk welke teksten concurrenten gebruiken. Wat vermelden de concurrenten in de advertentie?

2 USP’s

Voordat je zelf teksten gaat schrijven, is het belangrijk om kort weer te geven voor jezelf wat je USP’s zijn. Waarmee onderscheid je je van je concurrenten?

3 Teksten schrijven

Wanneer je een campagne voor het eerst opzet, is het nog niet duidelijk wat voor soort teksten gaan converteren voor jou. Daarom is het aan te raden om te starten met 2 of 3 teksten, ieder met verschillende informatie, opbouw en doel.

4 Statische & Dynamische teksten

Naast het schrijven van teksten met verschillende inhoud, is het aan te raden ook te gaan testen met statische en dynamische teksten. Dynamische teksten maak je door middel van keyword insertion. Het gebruik hiervan in de advertentieteksten is verschillend per branche en zoekterm. Je tekst valt niet op wanneer alle concurrenten hier gebruik van maken. Een statische tekst zal in dat geval meer opvallen.

5 Optimaliseren

Wanneer de campagne een tijdje live staat en voldoende data heeft vergaard, is het mogelijk om te gaan optimaliseren. Dit optimaliseren gebeurt aan de hand van je KPI’s. Welke tekst heeft het beste gepresteerd? Met welke inhoudelijke boodschap / USP? De statische of dynamische tekst? Met behulp van de ingestelde KPI’s en de resultaten kan je dit gaan analyseren. De tekst met de mindere resultaten pauzeer je. De best presterende tekst laat je uiteraard live staan. Op deze tekst, met de goed converterende inhoud, ga je nu variaties maken.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners