088 - 120 34 00

875 miljoen consumenten shoppen online

In de afgelopen 2 jaar is de markt voor webwinkelen met maar liefst 40 gegroeid Momenteel heeft ruim 85 van de wereldbevolking weleens online een aankoop gedaan Dit alles blijkt uit een onderzoek van Nielsen

In de afgelopen 2 jaar is de markt voor webwinkelen met maar liefst 40 % gegroeid. Momenteel heeft ruim 85% van de wereldbevolking weleens online een aankoop gedaan. Dit alles blijkt uit een onderzoek van Nielsen. Wereldwijd heeft zelfs meer dan de helft van de internetgebruikers in de afgelopen maand online geshopt.

‘Internet is niet langer een niche-technologie – het is een massamedium en een integraal onderdeel van het moderne leven’, zegt Jonathan Carson, President, International van Nielsen Online. ‘Mensen krijgen het steeds drukker, dus het in niet verwonderlijk dat ze kiezen voor het gemak van internet bij het zoeken naar en kopen van producten.

Qua online aankopen loopt Zuid-Korea voorop; daar koopt maar liefst 99% van de internetgebruikers online. UK, Duitsland en Japan volgen met 97%. De VS sluit aan met 94%.

Boeken worden het meest verkocht online (41% van de internetkopers kocht in de afgelopen 3 maanden een boek), gevolgd door kleding/accessoires/schoenen (36%), video’s/dvd’s/games (24 %), vliegtickets (24 %) en elektronische apparatuur (23 %).

Het meest favoriete betaalmiddel online is de creditcard; 60% gebruikt de credit card bij een recente aankoop. E

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners