088 - 120 34 00

10 manieren om organisch verkeer te minimaliseren

Ook zo’n last van al die bergen verkeer die jouw website binnentrekken via de organische zoekresultaten in bijvoorbeeld Google? Dan zijn deze tips iets voor jou, want ik ga je 10 tips geven voor jouw website. Deze tips gaan jou helpen om jouw organisch verkeer te minimaliseren en niet meer gevonden te worden in de zoekmachines!

Minder verkeerWaarom wil je minder verkeer?
Als je minder bezoek wilt op je website, kan je daar een aantal redenen voor hebben:

  • Je wilt niet te veel geld verdienen.
  • Je krijgt te veel vragen, waar je op moet antwoorden.
  • Straks moet je nog iemand extra aannemen voor al die orders die binnenkomen.

1. Verberg je content

Teksten en andere content schrijf je voor je bezoekers. Dus waarom zou je willen dat zoekmachines dit ook zien? Aan de hand van deze content ga je namelijk gevonden worden in de zoekresultaten en dat wil je natuurlijk niet. Heb je op je pagina maar weinig tekst (minder dan 200 woorden), dan is er geen nood aan de man. Schiet je daar echter boven, dan heb je een probleem. Zoekmachines zijn namelijk gek op veel content en zullen dit “belonen” door meer waarde aan de pagina te hechten.

Wat je in deze gevallen dus moet doen is de content verbergen voor zoekmachines. Doe dit door alle tekst te verbergen met JavaScript, de tekst te verwerken in Flash of er een afbeelding van te maken.

2. Flash FTW!

Mooi is dat, Flash. Leuke animaties en je kunt zonder al te veel moeite iets moois in elkaar flansen. Maak bijvoorbeeld een mooi menu met leuke animaties om je bezoeker te bekoren. Bijkomend voordeel is natuurlijk, dat zoekmachines hier maar al te veel moeite mee hebben en in veel gevallen de links niet zullen volgen. Nog beter is: bouw je hele website om in Flash! Dan bestaat namelijk je hele website volgens zoekmachines uit een enkele pagina zonder subpagina’s, welke dus nooit zullen gaan scoren in de zoekmachines.

3. Ga voor goedkope hosting

Waarom duur doen als het goedkoop kan? Precies, kies gewoon lekker voor het goedkoopste van het goedkoopste en loop meteen ook het risico dat je website plat gaat op het moment dat jij, een andere website op dezelfde server, meer dan 100 bezoekers tegelijk ontvangt. Als Google op dat moment langskomt is het helemaal feest, omdat je website niet gevonden kan worden en dus het risico loopt verwijderd te worden van de index, zoals wel eens gebeurt.

4. Gebruik 302 redirects

Wanneer je bezoekers wilt verwijzen naar een andere URL, wordt doorgaans een 301 redirect gebruikt. Niet doen! Zoekmachines zien dit als een reden om deze verwijzing te volgen en de nieuwe URL te indexeren en de oude URL te verwijderen. Je kunt beter een 302 redirect gebruiken. Deze stuurt namelijk geen linkwaarde door naar de nieuwe URL, in tegenstelling tot de 301, en deze zal dus niet als vervanger worden gezien van de originele URL en niet geïndexeerd worden.

5. Waarom zelf schrijven als het al bestaat?

Het schrijven van unieke teksten kost veel tijd en helpt je website alleen maar om beter gevonden te worden in de zoekmachines. Wat je dus beter kan doen is, als je tenminste niet een te lege website wilt, simpelweg teksten kopiëren van andere websites. Dat kun je handmatig doen met CTRL+C/CTRL+V, maar je kunt het ook automatiseren door het te scrapen. Probeer zelf in ieder geval zo min mogelijk unieke content te plaatsen en je website te vullen met duplicate content. Dan zit je goed.

6. Laat die oude URL’s voor wat ze zijn

Ben je van plan om een nieuwe website op te zetten? Laat die oude URL’s dan gewoon voor wat ze zijn. Ga geen moeite doen om ervoor te zorgen dat deze oude URL’s zowel bezoekers als linkwaarde doorsturen met behulp van een 301 redirect. Je gaat er toch alleen maar door ranken. Wil je alleen je bezoekers doorsturen maar niet de zoekmachines (en dus linkwaarde), maak dan gebruik van een JavaScript redirect of een meta refresh. Deze worden namelijk niet gevolgd door zoekmachines, terwijl bezoekers wel worden doorgestuurd.

7. Gebruik JavaScript voor navigatie

Als je het de zoekmachines echt moeilijk wilt maken, gebruik dan lekker veel JavaScript. Deze code wordt namelijk niet of nauwelijks uitgevoerd door zoekmachines en hindert ze van het verder crawlen door je website. Gebruik je bijvoorbeeld JavaScript in je navigatie, dan zullen deze links in veel gevallen niet gevolgd worden door zoekmachines. Onderliggende pagina’s worden niet bezocht, geen linkwaarde ontvangen en dus ook niet geïndexeerd worden.

8. Gebruik frames

Frames zijn geniaal. Je kunt met frames de bezoeker meerdere pagina’s tonen via een navigatie, terwijl zoekmachines denken dat er maar een enkele pagina is omdat de URL niet verandert. Subpagina’s kunnen dus niet geïndexeerd worden en wie is er nou geen fan van scrollbars?

9. Weg met die sitemaps

Sitemaps maken het mogelijk voor zowel bezoekers als zoekmachines om binnen enkele klikken waar dan ook op de website terecht te komen. Zoekmachines gebruiken deze sitemaps dus voornamelijk voor het crawlen van de hele website. Zo’n sitemap zorgt er dus voor dat alle pagina’s op je website snel geïndexeerd kunnen worden. Maar dat willen we natuurlijk niet. Weg ermee dus!

10. Gebruik “Disallow: /” in je Robots.txt

Alle bovenstaande tips zijn leuk, maar in feite heb je genoeg aan alleen deze tip. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is “Disallow: /” te gebruiken in je Robots.txt. Daarmee zeg je in feite tegen elke bot, dus ook zoekmachines, dat ze niets te zoeken hebben op je website en deze niet mogen bezoeken. Zie je pagina’s uit de index verdwijnen en je bezoek uit de organische zoekresultaten dalen! Mission accomplished.

Mission Accomplished

Deze post is geschreven vanuit een sarcastisch oogpunt en is bedoeld om de lezer erop te wijzen welke aspecten op het gebied van SEO funest kunnen zijn voor de rankings in de organische zoekresultaten. De inhoud is waarheidsgetrouw, maar in het standpunt zullen (hopelijk) weinigen zich herkennen.

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners