088 - 120 34 00

Yahoo! Panama’s ins & outs

Benieuwd naar het nieuwe Yahoo! systeem Panama? Zoals jullie wellicht al gehoord hebben, zal Yahoo! Nederland 17 april het nieuwe systeem presenteren en worden er meetings ingepland om de migratie naar Panama gedetailleerd te bespreken.

Onetomarket heeft deze training in Barcelona bijgewoond op woensdag 21 maart en is al volop bezig met de voorbereidingen voor de migratie van onze accounts naar Panama. Daarnaast heeft Onetomarket al een campagne lopen in Panama USA.

We zijn erg te spreken over Panama en haar mogelijkheden en daarom zorgen we ervoor dat onze Europese accounts ook direct gemigreerd kunnen worden. Alvast enkele highlights van Panama;

  • Panama beschikt over een zeer overzichtelijk dashboard. Dit dashboard geeft in één oogopslag inzicht in de resultaten (tabel en grafiek), de best presterende campagnes/ adgroups/ keywords en de huidige status van de account, door middel van alerts.
  • Met Panama is het mogelijk om je teksten regelmatig te wijzigen, bijvoorbeeld om actuele prijzen aan te passen, omdat in Panama je (gewijzigde) teksten direct online gezet worden en achteraf gecontroleerd worden.
  • Panama heeft een makkelijke tool om te achterhalen hoeveel kliks en impressies je mist met je huidige budget en welke resultaten je kunt verwachten met een hoger budget. En ook voor Content match kun je zien wat het potentieel is bij een bepaalde CPC.
  • De regionale mogelijkheden in Panama zijn ook interessant. In tegenstelling tot Google, die hiervoor alleen gebruik maakt van IP adressen, heeft Yahoo! ook informatie beschikbaar van de Yahoo! users wereldwijd. Gezien het huidige aantal Yahoo! users in Nederland, raad ik aan om voorlopig naast een geotargeting campagne ook een campagne getargeted op bijv. heel Nederland te laten lopen.
  • Advertenties kunnen in Panama roteren en o.b.v. CTR wordt de beste advertentie vaker getoond.
  • De positionering van de advertenties wordt niet meer alleen op basis van CPC bepaald, maar ook door je Quality Score.

Concluderend, het Panama systeem ziet er goed uit en is een stuk gebruiksvriendelijker dan de huidige interface!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners