088 - 120 34 00

Je Adwords account ter inzage aanbieden – Instructie

Het komt voor dat je iemand toegang wilt geven tot je Adwords account, omdat je bijvoorbeeld een bureau een scan wilt laten maken, om te kijken op welke punten je campagne nog beter ingericht kan worden. Dit kan uiteindelijk bijdragen aan betere resultaten en eventueel tot de conclusie leiden dat je het campagne beheer aan een externe partij wilt uitbesteden.

Proces van toegang geven
Het is voor Adwords eigenaren niet altijd duidelijk welke stappen er genomen dienen te worden om iemand toegang te geven tot een Adwords account, welke voor –en nadelen hier aan zitten en hoe je dit moet doen.

Onetomarket heeft een document opgesteld, waarin de stappen te vinden zijn die doorlopen dienen te worden om iemand uit te nodigen. Hieronder zijn de stappen beknopt te vinden. Voor het uitgebreide document verwijs ik naar het document: Proces Toegang Google Adwords

 1. Inloggen in Adwords account
 2. Ga naar tab ‘Mijn account’,  toegang tot accounts
 3. Klik op ‘andere gebruikers uitnodigen’
 4. Vul de gegevens in de kies toegangsniveau
 5. Email wordt verzonden naar de uitgenodigde
 6. Uitgenodigde maakt login (dient uniek email adres te zijn) en wachtwoord aan
 7. Geef akkoord in Adwords
 8. Toegang beëindigen kan ook via tab ‘Mijn account’ , toegang tot accounts

Voordelen
Het voordeel om iemand toegang te geven tot je account is om een onafhankelijk oordeel te krijgen en mogelijk nieuwe inzichten in verbeterpunten. Dit kan uiteindelijk bijdragen aan het verbeteren van de resultaten.

Je kan iemand op verschillende niveaus toegang verlenen, namelijk:

 • Beheerderstoegang
  Deze gebruikers kunnen elk deel van een account en de bijbehorende campagnes weergeven, bewerken en beheren. Ze kunnen anderen uitnodigen, hun toegang tot het account uitschakelen en het toegangsniveau van andere gebruikers wijzigen.
 • Standaardtoegang
  Gebruikers hebben nagenoeg dezelfde rechten als gebruikers met beheerderstoegang, met één belangrijk verschil: gebruikers met standaardtoegang kunnen anderen niet uitnodigen om de toegang te delen, de gebruikersniveaus van anderen niet wijzigen en de toegang van anderen tot het account niet uitschakelen.
 • Toegang niveau alleen-lezen
  Gebruikers kunnen de tabbladen ‘Campagnes’ en ‘Mogelijkheden’ in de modus alleen-lezen bekijken en rapporten bekijken en uitvoeren vanuit het Rapportcentrum.
 • Alleen toegang via email
  Gebruikers kunnen zich niet aanmelden bij het account, maar wel accountrapporten en andere meldingen via e-mail ontvangen.

Het voordeel van het aanmaken van een eigen login voor iemand die je Adwords account gaat inzien, is dat je in de Change History precies kan zien welke wijzigingen er zijn gedaan aan de account door een specifieke login. Ook worden de recente rapporten bewaard, dus kan je altijd zien welke rapporten er worden uitgedraaid.

In het document is een specifieke beschrijving te vinden van de stappen die genomen dienen te worden bij het uitnodigen van iemand in je Adwords account.

Proces Toegang Google Adwords

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

  onze partners