088 - 120 34 00

Google Analytics Copy & Paste is terug!

Het leven als marketeer gaat niet altijd over rozen. Het toevoegen van doelen in Google Analytics is bijvoorbeeld niet het leukste werk en moet toch regelmatig gebeuren. Net als het snoeien van rozen is het handmatig toevoegen van doelen een tijdrovende en foutgevoelige klus. Dit zien we dus het liefst anders! Dus lekker snel en zonder handmatige fouten.

Vanaf vandaag kun je de Google Analytics Copy & Paste extensie installeren voor Chrome.

Update 22-6-2016. Helaas ondersteund Google Analytics deze extensie voor Chrome niet meer. Ons advies is om voor het kopieren van doelen de deelfunctionaliteit te gebruiken. Zo kun je ook snel doelen kopiëren naar een andere dataweergave.

Wat is Google Analytics Copy & Paste?

Google Analytics bevat dataweergaves (beter bekend als profielen) waarin je de doelen van de website zet. Aangezien elke dataweergave doelen bevat, wordt het al snel een tijdrovende klus als je in al deze bestaande dataweergaves handmatig een nieuw doel moet toevoegen. Met Google Analytics Copy & Paste kopieer en plak je een doel snel in een dataweergave.

Dit was er toch al?

Dat klopt. Een tijd geleden is er al een Google Chrome extensie gemaakt door Cardinal Path met dezelfde functionaliteit (incl. kopiëren van filters). Vanwege de nieuwe Google Analytics interface is deze echter onbruikbaar geworden. Aangezien het niet meer werkt en we het nodig hebben, hebben we besloten hem te maken.

Wat kun je nu al en wat zijn de aankomende features?

Het maken van deze tool was geen kopieer en plakwerk. Deze Google Analytics Goal Copy tool is helemaal vanaf nul opnieuw opgebouwd voor de nieuwe Google Analytics interface en bevat tot nu toe de mogelijkheid tot het kopiëren en plakken van doelen met de verschillende doeltypes (gebeurtenissen, bestemmingsurl, pagina’s per bezoek en tijd op site). Dit is inclusief alle beschikbare instellingen en trechterstappen.

De extensie gaan we nog uitbreiden met de volgende functionaliteiten:
1) het kopiëren en plakken van standaard filters.
2) het kopiëren en plakken van aangepaste filters

Als je zelf nog ideeën hebt, mail ons of laat een reactie achter, dan bekijken we de haalbaarheid hiervan.

Hoe werkt Google Analytics Copy & Paste?

Voor het gemak een stap voor stap instructie over hoe deze tool werkt, dus het kopiëren en plakken van doelen naar een dataweergave naar keuze.

Stap 1: installeer de Google Analytics Copy & Paste extensie
Na het installeren van Google Chrome, heb je de mogelijkheid tot het toevoegen van Google Chrome extensies. Dit zijn handige ‘apps’ die je aan de basisbrowser toe kunt voegen. Installeer de Google Analytics Copy & Paste extensie van Onetomarket.

Stap 2: open de doelenpagina in Google Analytics.
Ga naar Google Analytics, log in en ga naar de doelenpagina van Google Analytics. Deze pagina vind je in het beheerdersdeel en staat onder dataweergave.

google analytics doel instellingen

De extensie wordt alleen zichtbaar als je Google Analytics in de actieve tab hebt. Je ziet het volgende klikbare icon aan de rechterkant van je adresbalk.

Google Analytics Copy & Paste location

Stap 3: het kopieren van een doel in Google Analytics
Klik op het doel dat je wilt kopiëren. Het enige wat je nu hoeft te doen is het klikken op de Google Analytics Copy & Paste icon en daarna het klikken op de paarse ‘Copy’ knop. Dit toont in het overzicht direct dat je een nieuw doel hebt gekopieerd inclusief het doeltype (bijv. bestemmingspagina) en het nummer het doel en doelset.

Google Analytics Copy & Paste doel kopieren

Stap 4: het plakken van het doel in Google Analytics
Na het kopiëren van het doel ga je naar de doelenpagina van de dataweergave (profiel) waarin je het nieuwe doel wilt plakken. Je maakt hier een nieuw doel aan. Het maakt niet uit welke doelset of doelnummer dit is. In het lege doelformulier klik je nu op het doel in het overzicht dat is gekopieerd en daarna wordt alles geplakt, zoals naam, doeltype, de instellingen en zelfs alle trechterstappen. Nu hoef je het nieuwe doel alleen nog maar op te slaan.

Google Analytics Copy & Paste doel plakken

We zijn bijzonder benieuwd of er direct al meer suggesties zijn. En als je een bug vindt dan horen we het graag en passen we het aan. Vergeet niet om de extensie te delen met je collega marketeers!

Jouw vraag voor een speeddate van 15 minuten met het team

    onze partners